Ballet

Terrassa es prepara per l'estrena del nou Ballet de Catalunya

L'actuació de la gala inaugural comptarà amb la interpretació de conegudes obres, com són Corpi, Plenitudo, Ensemble, la Suite de Paquita i el Pas de Deux del Corsario

fotonoticia 20171117151030 640

fotonoticia 20171117151030 640

1
Es llegeix en minuts
EFE / TERRASSA

El Centre Cultural de Terrassa ho té tot a punt per acollir diumenge que ve, 19 de novembre, la gran i esperada estrena del Ballet de Catalunya. La gala inaugural tindrà lloc a les set de la tarda al Centre Cultural, on els ballarins ja han començat els assajos i on s'espera un ambient i posada en escena com en les cites més importants que ha portat a terme el centre en els seus més de 30 anys d'història.

Tant el director del Centre, Adrià Fornés, com els directors artístics de la nova companyia, Elías García i Larissa Lezhnina, celebren haver fet realitat el Ballet de Catalunya. "La nostra idea és crear una companyia que tingui una visibilitat internacional i que sigui una ambaixadora de Catalunya a l'estranger, volem que faci estrenes i produccions a Terrassa i Catalunya, però també que tingui projecció internacional", afirma García.

"Molts països tenen grans companyies, però aquí no hi ha hagut les condicions fins ara, i el Ballet de Catalunya neix amb la idea de crear públic, així que nosaltres posem les nostres instal·lacions perquè el projecte tingui temps per treballar i créixer", explica Fornés. El director del CCT també apunta que el públic del ballet "ja existeix" a Catalunya, al qual ara fan una oferta nova.

L'actuació de la gala inaugural comptarà amb la interpretació de conegudes obres, com són Corpi, Plenitudo, Ensemble, la Suite de Paquita i el Pas de Deux del Corsario.

La nova companyia està formada per més de 20 ballarins amb experiència professional prèvia en altres països i que han sigut escollits entre 350 candidats per iniciar aquest projecte.

"Aquí tenim tots la mateixa edat i moltes ganes, cosa que en una companyia gran no es nota tant perquè els ballarins de més edat se solen relaxar més, però els ballarins joves volem treballar més i més i això es nota a cada assaig", afirma una de les ballarines, Júlia Roca, de Barcelona i de 24 anys.

Notícies relacionades

Per fer realitat el Ballet de Catalunya s'ha comptat amb la col·laboració de reconeguts coreògrafs, com l'italià Raphael Bianco.

Més notícies de Terrassa

Temes:

Dansa