REACCIONS A L'APLICACIÓ DEL 155

El PDeCAT de Terrassa, disposat a votar l'alcaldable dels comuns per fer fora el PSC

El portaveu de la formació sobiranista, Miquel Samper, afirma que estan disposats a quedar-se a l'oposició

Miquel Samper, líder del PDEcat a Terrassa i exprimer tinent d’alcalde amb el socialista Jordi Ballart, en una imatge d’arxiu. 

Miquel Samper, líder del PDEcat a Terrassa i exprimer tinent d’alcalde amb el socialista Jordi Ballart, en una imatge d’arxiu.  / NORMA VIDAL / ACN

1
Es llegeix en minuts
J.S. / ACN

El portaveu del PDeCAT a Terrassa, Miquel Samper, assegura que la formació està disposada a donar suport a Terrassa en Comú (TEC) i convertir el seu portaveu, Xavier Matilla, en alcalde, per evitar que el PSC continuï al capdavant de la ciutat.

Samper, fins ara aliat del PSC, ho ha dit en una roda de premsa en què va afirmar que no descarta votar el candidat dels comuns en el ple d'investidura, encara que el grup municipal Demòcrates es quedi fora del govern.

El portaveu del PDeCAT ha sigut molt crític amb els socialistes, a qui considera "coautors" de l'aplicació del 155 i de la privació de llibertat dels presos polítics. "En cap cas podem acceptar qualsevol opció de govern que compti amb el PSC", va sentenciar.

En una roda de premsa en què han participat els tres regidors del PDeCAT a Terrassa, el portaveu del grup municipal, Miguel Samper, ha obert la porta a negociar un pacte amb TEC, ERC-MES i la CUP.

"El sobiranisme hauria de tenir clar que hauria de fer passos iguals i que un escenari possible és fer alcalde Xavier Matilla i quedar-nos tots a l'oposició", va explicar Samper, que ha insistit que el grup municipal que encapçala prefereix aquest camí abans que permetre que el PSC segueixi al capdavant del consistori.

Un pacte que havia funcionat bé fins fa pocs mesos

De totes maneres, ha admès que el govern amb el PSC havia funcionat fins fa pocs mesos: "El punt de contrarietat és l'article 155 i la no condemna, que els converteix en coautors d'aquestes accions". 

Samper considera que amb la marxa de l'alcalde Jordi Ballart el tarannà dels socialistes terrassencs també canviarà. "Ell era qui aguantava el nostre pacte", diu Samper, que insisteix que "qui ho parava tot ara ja no hi és".

Per tot això, Demòcrates ha demanat una reunió conjunta amb els representants de TEC, ERC-MES, PDeCAT i CUP. Fins ara només s'han dut a terme reunions bilaterals entre els diversos partits.

Notícies relacionades

Terrassa en Comú va ser, juntament amb Barcelona en Comú, l'única experiència municipal avalada des de la cúpula de Podem en la qual els de Pablo Iglesias participaven de manera oficial. En altres municipis com Sabadell i Badalona, ho van fer sense el consentiment de la cúpula catalana.

Més notícies de Terrassa