XARXA DE CIUTATS CREATIVES

Terrassa és escollida Ciutat Creativa per la Unesco en la categoria de cinema

És la primera ciutat espanyola que aconsegueix aquest reconeixement

1
Es llegeix en minuts
ACN / TERRASSA

Terrassa ha sigut una de les 64 ciutats designades Ciutats Creatives de la Unesco per la directora general d'aquest organisme, Irina Bokova. D'aquesta manera, Terrassa entrarà a formar part de la Xarxa de Ciutats Creatives de la Unesco en la categoria de cinema, convertint-se així en la primera i única ciutat de l'Estat que ha aconseguit aquesta distinció.

Després de conèixer la notícia, l'ara exalcalde de Terrassa, Jordi Ballart, va assenyalar que aquest reconeixement internacional per part d'un organisme com la Unesco, reconegut en tot el món, “suposa un impuls importantíssim a l'aposta de Terrassa pel sector audiovisual i per fer de la ciutat un referent mundial en aquest àmbit, capaç de generar oportunitats i fer de la creativitat lligada a l'audiovisual un motor de desenvolupament, integració i foment de la vida cultural”.

Per a l'alcalde, el fet de ser la primera i única ciutat de l'Estat a rebre aquest reconeixement en aquesta categoria, significa “reafirmar el posicionament” de la ciutat dins del panorama internacional del món audiovisual i “obrir” la porta a noves possibilitats i oportunitats en la recerca i el desenvolupament de projectes audiovisuals.

La Xarxa de Ciutats Creatives de la Unesco, creada el 2004, va néixer amb l'objectiu de fomentar la cooperació internacional entre ciutats de tot el món per fer de la creativitat un motor de desenvolupament urbà sostenible, d'integració social i de vida cultural, i de reconèixer la creativitat dels seus membres en set àmbits: artesania i arts populars, arts digitals, cinema, gastronomia, literatura i música.

Notícies relacionades

El ministre d'Educació, Cultura i Esport i portaveu del govern espanyol, Íñigo Méndez de Vigo, ha felicitat Terrassa per la seva designació. El ministeri ha subratllat que aquest reconeixement suposa “un fort impuls a l'aposta de la ciutat per generar oportunitats culturals i professionals entorn del sector audiovisual” i ha recordat que la candidatura de l'Ajuntament va comptar amb l'aval de l'Acadèmia del Cinema Català i el suport de la comissió d'Espanya davant la Unesco.

Més notícies de Terrassa

Temes:

Cine