DIMISSIÓ A LES FILES SOCIALISTES

Terrassa en Comú s'ofereix per liderar el nou govern municipal

Cinc regidors socialistes presenten la seva renúncia després de la dimissió de Ballart

foto 3277185

foto 3277185

1
Es llegeix en minuts
ACN / TERRASSA

Terrassa en Comú (TeC) s'erigeix com alternativa de canvi a l'Ajuntament de Terrassa després de la renúncia del fins ara alcalde i ja exsocialista Jordi Ballart. Per al líder dels comuns egarenc, Xavier Matilla, la sortida de Ballart “transparentant les vergonyes del PSC”, fa que el grup socialista hagi quedat “desacreditat i inhabilitat” per continuar al capdavant de la ciutat.

TeC proposa ara recuperar l'acord firmat amb ERC el 2015, i que va rebre també el suport de la CUP, però que no va poder prosperar al ple d'investidura per l'abstenció del PDeCAT. Matilla demana al grup demòcrata que assumeixi l'autocrítica i possibiliti ara el canvi.

Matilla valora positivament la renúncia de Ballart com a alcalde després d'anunciar la seva baixa del PSC. Considera que és un gest “coherent” i que l'“honora”. El líder dels comuns a Terrassa comparteix el balanç fet per Ballart en relació amb el PSC i assegura que l'anàlisi de l'exalcalde “desacredita” el partit per governar.

Aquesta situació, assegura, “interpel·la” Terrassa en Comú com a segona força al consistori per intentar teixir un nou acord de governabilitat. “No evitem la responsabilitat, sinó que l'entomem amb totes les ganes per fer un nou projecte el més inclusiu possible”, explica.

Cinc renúncies al PSC

D'altra banda, cinc regidors del grup municipal del PSC de Terrassa han presentat avui la seva renúncia al càrrec després que Jordi Ballart es donés de baixa del partit i dimitís com a alcalde.

Aquests regidors són Noel Duque, de Desenvolupament Econòmic; Lluïsa Melgares, de Serveis Socials; Rosa Maria Ribera, d'Educació; Maruja Rambla, de Salut, i Jordi Flores, de Cultura.

Notícies relacionades

Està previst que en els pròxims dies el PSC anunciï qui els rellevarà. Així mateix, està pendent que es fixi la data del ple d'investidura del nou alcalde, que com a tarda s'haurà de celebrar el 17 de novembre.

Més notícies de Terrassa