Vivenda

Terrassa lamenta que el TC suspengui la llei catalana d'emergència habitacional

La normativa catalana permetia usar temporalment vivendes buides d'entitats financeres i grans tenidors per a ús social

1
Es llegeix en minuts
EUROPA PRESS / TERRASSA

L'Ajuntament de Terrassa ha expressat la seva indignació per la suspensió per part del Tribunal Constitucional (TC) de la Llei d'Emergència Habitacional, aprovada al Parlament el desembre de 2016.

La tinenta d'alcalde de Drets Socials i Serveis a les Persones, Lluïsa Melgares, ha qualificat de "despropòsit" aquesta mesura i ha recordat que la normativa catalana permetia usar temporalment vivendes buides d'entitats financeres i grans tenidors per a ús social mitjançant una expropiació temporal, segons ha informat el consistori en un comunicat.

En aquest sentit, Melgares ha apuntat que suposava, a més, evitar "futures ocupacions amb tot el que representa, vivendes en precari i problemes comunitaris, entre d'altres", i per a les administracions locals significava treballar en un model social que pugui protegir les famílies més desafavorides.

La suspensió s'allargarà, com a mínim, durant cinc mesos, "un temps molt valuós per a processos d'expropiació" que l'administració local estava aconseguint, ha valorat la tinenta d'alcalde. 

Notícies relacionades

L'Ajuntament de Terrassa ha assenyalat que aquesta llei catalana recollia la seva "voluntat" per evitar desnonaments sense cap alternativa possible.

Més notícies de Terrassa