inclusió

Terrassa elabora una guia de lleure per a persones amb capacitats diverses

La proposta de l'Ajuntament recull més de 70 propostes d'activitats individuals o en grup

1
Es llegeix en minuts
EL PERIÓDICO / SABADELL

L'Ajuntament de Terrassa, a través de l'Oficina de Capacitats Diverses i Accessibilitat, ha elaborat una guia de recursos de lleure per a persones amb capacitats diverses, que recull més de 70 propostes i activitats, entre les que es fan expressament per a persones amb alguna discapacitat física o intel·lectual i les que es fan per a tota la ciutadania i són accessibles a persones amb limitacions de mobilitat, visuals, auditives, etc.

La guia organitza totes les activitats en dos grans grups, per a grups i individuals. Dins del primer grup hi ha quatre categories: cap de setmana, entre setmana, estades de cap de setmana i vacances, i casals en períodes de vacances. El segon grup s'estructura també en quatre categories: natura accessible pel teu compte, activitats terapèutiques, activitats d'oci pel teu compte, i museus, monuments i espais d'interès accessibles.

Tant en el cas de les activitats expressament per a persones amb capacitats diverses com les activitats no especialitzades però inclusives, en cada cas s'especifica per a quin perfil de persones és apta o indicada aquella activitat, a través d'icones d'accessibilitat o de la descripció de l'activitat.

La informació, procedent de tretze entitats i de diferents serveis i equipaments municipals, inclou també dades com el preu de l'activitat, un mapa de geolocalització o una descripció detallada dels diferents espais. 

L'elaboració de la guia de recursos de lleure per a persones amb capacitats diverses s'emmarca al Pla local d'atenció a les capacitats diverses i a l'accessibilitat 2016-2020, i té per objectiu oferir informació clara i pública que faciliti l'accés de les persones amb capacitats diverses a un lleure de qualitat i adaptat a les seves necessitats, avançant així en un model d'atenció centrat en les persones, i contribuint a la integració social i la qualitat de vida d'aquest col·lectiu.

Notícies relacionades

Per desenvolupar aquest projecte, l'Ajuntament de Terrassa ha comptat amb la col·laboració de les entitats que formen part de la Taula de Capacitats Diverses i Accessibilitat.

Més notícies de Terrassa