Dansa

La companyia Introdans homenatja el coreògraf Hans Van Manen a Terrassa

La funció dona el tret de sortida a la tardor de la 34a Temporada BBVA de Dansa

La companyia Introdans actua dissabte, 21 d’octubre, al Centre Cultural Terrassa.

La companyia Introdans actua dissabte, 21 d’octubre, al Centre Cultural Terrassa. / Hans Gerritsen

1
Es llegeix en minuts
EL PERIÓDICO / TERRASSA

La companyia Introdans, representant de l'Escola Holandesa de Ballet i una de les més reconegudes a escala mundial pel seu paper renovador en el món de la dansa, porta als escenaris del Centre Cultural Terrassa ‘In and Out’, ‘Black Cake’ i ‘Polish Pieces’, tres peces de l'aclamat coreògraf Hans Van Manen, mort el mes de juliol passat als 85 anys.

La funció dona el tret de sortida a la tardor de la 34a Temporada BBVA, que comptarà també amb el Russian State Ballet, el 25 de novembre, i es clausurarà amb una gala d'Estrelles i Solistes de l'Òpera de París el 16 de desembre.

Introdans, una de les companyies més importants en l'escena internacional, va ser fundada el 1971 a Arnhem pels ballarins Hans Focking i Ton Wigger. L'origen del seu nom deriva d'‘Introduction to dance’, per la falta d'una companyia que apostés en aquell moment per la dansa a les regions holandeses de Gelderland i Overijssel.

A principis dels 90, la companyia va ser declarada part de l'estructura cultural bàsica del país i es va integrar al Ministeri d'Educació, fet que els va permetre contractar coreògrafs convidats i projectar-se com a companyia a l'estranger.

Amb la col·laboració de prestigiosos coreògrafs s'han creat ballets pensats específicament per als seus ballarins, fet que fa el repertori d'Introdans únic.

Notícies relacionades

El 1984 van rebre el Premi Crítica del Teatre pel seu paper renovador en el món de la dansa a Holanda i se la considera la representant de l'Escola Holandesa del Ballet. El seu estatus ha sigut reconegut, entre altres casos, sent la primera companyia de ballet estrangera a actuar en el nou escenari del Teatre Bolxoi de Moscou, el 2003, també ha actuat a tot Europa i en una vintena de països de tot el mut, entre els quals destaca el The New Victory Theater de Nova York.

Més notícies de Terrassa

Temes:

Dansa