Justícia

El Govern espanyol aprova la creació de 14 nous jutjats a Catalunya

S'implantaran nous òrgans a Terrassa, Sabadell, Badalona, l'Hospitalet, Mataró, Granollers, Barcelona, Girona, Lleida, Reus i el Vendrell

1
Es llegeix en minuts
ACN / TERRASSA

El Consell de Ministres ha aprovat un reial decret per crear 93 nous jutjats a tot Espanya, catorze dels quals a Catalunya. Les noves places es distribueixen entre diferents unitats de primera instància, instrucció i mercantil.

Concretament, els jutjats que s'implantaran seran el de primera instància número 59 de Barcelona, el número 8 de Badalona, el 8 i el 9 de Granollers, el 8 de l’Hospitalet, el 9 de Mataró, el 9 i el 10 de Sabadell, el 9 de Terrassa, el 7 de Girona, el 9 de Lleida i el 7 de Reus, el de primera instància i instrucció número 9 del Vendrell i el jutjat mercantil número 11 de Barcelona.

Dels catorze òrgans judicials nous que es crearan a Catalunya, deu seran a la província de Barcelona perquè és la de “més població, litigiositat, complexitat dels assumptes i conflictivitat de la regió”, assenyala el Ministeri de Justícia.

Notícies relacionades

L'objectiu d'aquest centenar de jutjats nous és “adequar la planta judicial a les necessitats existents”, remarquen des del Ministeri.

Més notícies de Terrassa