Cultura

Terrassa posa en marxa el projecte BiblioLab

Inclourà 15 activitats que convidaran a generar i compartir coneixements en camps com la tecnologia, la ciència, l'art o la literatura

1
Es llegeix en minuts
EL PERIÓDICO / TERRASSA

La Xarxa de Biblioteques Municipals de Terrassa posa en marxa, a partir d'aquest mes d'octubre i durant tot el curs, el projecte BiblioLab. Concretament, les activitats es duran a terme en cinc biblioteques de la ciutat, amb activitats dirigides a tots els públics.

Sota el lema ‘crea – experimenta – innova’, els tallers BiblioLab posen les persones usuàries al centre de la biblioteca, i les conviden a generar i compartir coneixement a partir de l'experimentació i la innovació en camps com la tecnologia, la ciència, l'art o la literatura.

BiblioLab és un programa de la BCT Xarxa que vol fomentar la creació i la creativitat de la ciutadania, habilitats de gran valor en el desenvolupament de les persones en àmbits com l'educació, la cultura i l'emprenedoria. El programa es basa en criteris com l'equitat d'accés, la sostenibilitat econòmica, l'eficiència o la qualitat de servei i la pertinença, i vol aprofitar i posar en valor els recursos i el treball en xarxa de les biblioteques públiques, equipaments propers a la ciutadania i arrelats en el territori.

Notícies relacionades

Pel que fa als objectius de BiblioLab, són: impulsar el desenvolupament individual i col·lectiu a través de l'aprenentatge dinàmic, la creativitat i la innovació; oferir accés a la ciutadania a les tecnologies de la creació i la fabricació digital; situar l'experimentació al centre del model d'aprenentatge impregnant l'accés al coneixement de manera transversal; fomentar la participació de la comunitat de forma activa, i incrementar el valor social de les biblioteques públiques. Aquest últim punt es planteja obrint el seu enfocament i erigint-se en un agent actiu que treballa i investiga en les noves formes de producció de coneixement i informació, acompanyant les persones usuàries en l'adaptació als canvis que es produeixen.

 Més notícies de Terrassa

Temes:

Biblioteques Art