Referèndum

Jordi Ballart (PSOE) deixarà l'alcaldia i la militància si el PSOE dona suport al 155

L'alcalde de Terrassa per un referèndum "legal i acordat" per donar resposta a la societat catalana

1
Es llegeix en minuts
EUROPA PRESS / TERRASSA

L'alcalde de Terrassa, Jordi Ballart, ha assegurat en una entrevista al Diari de Terrassa, que si el PSOE dona suport a l'aplicació de l'article 155 de la Constitució deixaria el seu càrrec i la militància del partit.

Ha justificat aquesta decisió per raons "ètiques" i ha afirmat que no es podria defensar el suport, per part del PSOE, a la suposada mesura del PP d'aplicar l'article 155 i ha reclamat al secretari general, Pedro Sánchez, que no ho faci.

Notícies relacionades

Ballart ha criticat les estratègies dels governs català i espanyol, perquè, d'una banda, la Generalitat vagi cap a una declaració unilateral d'independència i, per l'altra, l'Estat contempli l'amenaça de la suspensió de l'autonomia.

L'alcalde ha explicat que ha demanat al secretari d'organització del PSOE, José Luis Ábalos, impulsar una moció de censura contra l'executiu de Mariano Rajoy. Així mateix, Ballart ha advocat per un referèndum "legal i acordat" entre les dues perts perquè es pugui donar resposta a una gran demanda que existeix a la societat catalana.