Acord de col·laboració

La UPC de Terrassa i Càritas atendran la salut visual de persones sense recursos

L'acord s'estén a les 54 poblacions del Vallès Oriental i Vallès Occidental, on viu una població d'1.300.000 persones

El Centre Universitari de la Visió de la Facultat d’Òptica i Optometria de Terrassa ha atès al voltant de 26.000 pacients.

El Centre Universitari de la Visió de la Facultat d’Òptica i Optometria de Terrassa ha atès al voltant de 26.000 pacients.

1
Es llegeix en minuts
EL PERIÓDICO / TERRASSA

La Universitat Politècnica de Catalunya (UPC), la Facultat d'Òptica i Optometria de Terrassa (FOOT) i Càritas Diocesana de la ciutat han acordat atendre la salut visual de les persones sense recursos.

Les entitats implicades expliquen que l'acord de col·laboració permetrà que persones amb problemes de salut visual i sense recursos econòmics de les poblacions adscrites a la Diòcesi de Terrassa rebin atenció sanitària i professional al Centre Universitari de la Visió (CUV).

Aquest conveni s'estén a les delegacions de Càritas Diocesana de les 54 poblacions integrades en les comarques del Vallès Oriental i Vallès Occidental, on viu una població aproximada d'1.300.000 persones.

Des de la seva inauguració el 2008, el Centre Universitari de la Visió de la Facultat d'Òptica i Optometria de Terrassa ha atès prop de 26.000 pacients, la meitat dels quals són persones sense recursos econòmics procedents de serveis socials d'ajuntaments i entitats socials de tot Catalunya. Molts d'aquests pacients surten del CUV amb ulleres o lents oftalmològiques, que aporten de manera desinteressada empreses del sector.

Notícies relacionades

 Els pacients són atesos per estudiants de la FOOT que, supervisats pels seus professors, realitzen les seves pràctiques clíniques obligatòries. Aquest sistema docent i assistencial és pioner a Europa i recentment ha sigut guardonat amb la Distinció Jaume Vicens Vives a la qualitat docent universitària, i involucra l'Administració, la Universitat, el sector empresarial i més de 60 entitats de tot Catalunya. 

Més notícies de Terrassa