Participació ciutadana

Més de 200 propostes ciutadanes podran recollir suports en el procés participatiu de Terrassa

Els egarencs contribueixen a elaborar el Pla d'Acció Municipal 2018

2
Es llegeix en minuts
EL PERIÓDICO / TERRASSA

Un total 208 propostes de la ciutadania passaran a la fase de recollida de suports en el procés de participació per a l'elaboració del Pla d'Acció Municipal (PAM) 2018. L'alcalde de Terrassa, Jordi Ballart, ha firmat un decret que aprova la relació de propostes aprovades i rebutjades, que el passat 10 de setembre va passar per Junta de Govern i que posteriorment es va presentar a la comissió ciutadana de seguiment del procés, formada per representants dels grups polítics, dels districtes i de les entitats.

 El decret valida l'informe de la comissió tècnica del procés, el qual recull les 208 propostes que passaran a la fase de recollida de suports i les 117 que no, juntament amb els motius pels quals no passaran. La pràctica totalitat de les propostes rebutjades ho han sigut per ser inconcretes, confuses o bé per referir-se a actuacions que ja estan planificades o programades per l'Ajuntament.

El procés de participació per a l'elaboració del PAM 2018 va arrencar el passat 29 de maig amb l'inici de la fase de presentació de propostes. Fins al 30 de juny es van recollir un total de 493 propostes, de les quals els serveis tècnics en van rebutjar inicialment 165 perquè no s'ajustaven a la legalitat, depassaven les competències municipals o no podien portar-se a terme durant un exercici pressupostari.

Les 328 restants les va analitzar la comissió tècnica del procés i en va trobar tres que tampoc complien aquests criteris de les bases. Finalment, la comissió tècnica va proposar que 208, és a dir, el 64% de les 325 restants, passessin a la fase de recollida de suports, en un informe aprovat per la Junta de Govern Local.

Mobilitat i espai públic

La majoria de propostes que podran rebre els suports de la ciutadania fan referència a actuacions relacionades amb la mobilitat i l'espai públic. Hi ha també un nombre considerable de propostes amb temàtiques relacionades amb la cultura o els esports.

Des d'aquest dilluns, 18 de setembre, i fins al 22 d'octubre, es podrà consultar la relació de propostes acceptades i rebutjades i es podran expressar els suports a la plataforma participa.terrassa.cat o presencialment a l'Oficina d'Atenció Ciutadana, als centres cívics de la ciutat i en els punts habilitats per això als barris de Les Fonts, Can Palet de Vista Alegre i Can Gonteres.

En aquesta fase de recollida de suports, podran participar totes les persones majors de 16 anys empadronades a Terrassa, i podran donar suport a un màxim de tres propostes diferents. La Junta de Govern incorporarà al PAM 2018 les propostes que hagin aconseguit més suports, argumentant degudament la seva decisió.

El Pla de Mandat 2015-2019 recull que les prioritats polítiques i els objectius que s'hi descriuen es desenvolupin a partir de diferents PAM, que s'han d'aprovar anualment acompanyant el corresponent pressupost de l'Ajuntament. Aquests plans han de concretar les accions, els programes o els projectes que s'hauran de portar a terme en cada exercici pressupostari.

Notícies relacionades

El procés participatiu garanteix que, a més de concretar les línies estratègiques del Pla de Mandat, reculli també les principals aportacions fetes per la ciutadania a l'acció municipal.

Més notícies de Terrassa

Temes:

Urbanisme