Castellers

Els Minyons de Terrassa suspenen la Diada Nova Atenes per incompatibilitats amb l'1-O

La celebració del referèndum impossibilita fer la jornada en els espais destinats habitualment a exhibicions castelleres

1
Es llegeix en minuts
ACN / TERRASSA

Els Minyons de Terrassa han decidit cancel·lar la Diada Nova Atenes, prevista per al cap de setmana del 30 de setembre i l'1 d'octubre, i en la qual havien de participar, a més dels egarencs, els Castellers de Vilafranca i la Colla Vella Xiquets de Valls.

La coincidència amb la celebració del referèndum independentista de l'1-O impossibilita, logísticament, poder fer la diada als espais destinats habitualment a exhibicions castelleres, com la plaça Vella o el Raval. El president de Minyons, Jordi Juanico, assegura que la decisió és “dolorosa”, i més si es té en compte que “s'estava treballant un cartell per dur a Terrassa una de les millors diades castelleres que s'haguessin vist mai”.

A més de la Diada Nova Atenes, també s'ha suspès la diada dels Països Catalans, que també s'havia de celebrar aquell mateix cap de setmana, amb la participació de colles de tots els punts del territori de parla catalana, com els Pallagos del Conflent de la Catalunya Nord, els Castellers d’Andorra i la Jove Muixeranga de València.

El president dels Minyons recorda que “el món casteller participa activament de la societat civil catalana i està compromès amb el desenvolupament polític del país i, per tant, no seria congruent concentrar milers de persones a Terrassa el mateix dia que se celebra el referèndum de Catalunya”.

Notícies relacionades

La colla treballa ara per a la propera edició de la Diada de la Nova Atenes, que se celebrarà el 2019, ja que es tracta d'una convocatòria biennal.

Més notícies de Terrassa