Generalitat i municipis demanen que es reprenguin les obres de l'enllaç entre l'AP-7 i l'A-2

1
Es llegeix en minuts

La Generalitat i els ajuntaments d'una desena de municipis de les comarques barcelonines del Baix Llobregat i del Vallès Occidental han reclamat en un manifest conjunt dirigit al Ministeri de Foment que es reprenguin les obres de construcció de l'enllaç entre l'autovia A-2 i l'autopista AP-7 a l'altura de Sant Andreu de la Barca i de Castellbisbal.

Alcaldes i representants dels ajuntaments de Molins de Rei, Castellbisbal, Corbera de Llobregat, Martorell, Pallejà, el Papiol, Rubí, Sant Andreu de la Barca, Terrassa i Sant Cugat del Vallès s'han reunit aquest dilluns a Molins de Rei amb el conseller de Territori i Sostenibilitat, Josep Rull, que ha donat suport a la iniciativa dels municipis.

El manifest conjunt té com a objectiu "pressionar Foment perquè agilitzi al màxim l'aprovació del projecte modificat que permeti reiniciar les obres", ha afirmat l'alcalde de Castellbisbal, Joan Playà, durant la roda de premsa posterior a la signatura del manifest.

Els alcaldes i el conseller també reclamen una entrevista amb el delegat del Govern a Catalunya i conviden al ministre de Foment a visitar les obres de l'enllaç, paralitzades des del 2016 per modificar el projecte amb la finalitat de garantir la fluïdesa del trànsit en la nova carretera.

La tramitació administrativa de la modificació del projecte, el pressupost del qual passa de 50 a 76 milions d'euros, requereix l'autorització del Consell d'Estat i de l'acord del Govern espanyol.

Notícies relacionades

"Aquesta tramitació administrativa ha d'anar molt ràpid, perquè en altres temes hem vist que el Consell d'Estat i el Govern espanyol eren capaços de prendre decisions importants sobre Catalunya en menys de 48 hores", ha apuntat el conseller Rull.

 Per la seva banda, l'alcalde de Sant Andreu de la Barca, Enric Llorca, ha expressat que "és positiu que tots els municipis vagin plegats, perquè aquestes obres han estat molt temps aturades i Sant Andreu ha estat solament clamant en el desert".