PARTICIPACIÓ CIUTADANA

Terrassa sotmet per 1a vegada a consulta prèvia el procés d'elaboració d'una normativa

Les primeres consultes es faran sobre l'elaboració del Codi de conducta de l'Ajuntament i el reglament regulador del servei públic d'aigua

1
Es llegeix en minuts
EL PERIÓDICO / TERRASSA

L'Ajuntament de Terrassa, amb l'objectiu de facilitar la participació pública en els processos d'elaboració o modificació de la normativa municipal, posa a disposició de la ciutadania un nou espai al Portal de Govern Obert perquè les persones, entitats, institucions i organitzacions puguin expressar la seva opinió o suggeriments que considerin en relació amb cada nou projecte normatiu que es posi en marxa.

D'aquesta manera, el Consistori acompleix la nova Llei de procediment administratiu comú de les administracions públiques, que obliga els ajuntaments a fer consultes prèvies sempre que iniciï el procés de creació o modificació de la majoria de normatives municipals. Aquestes consultes públiques són prèvies al procés de tramitació i aprovació del projecte normatiu, tot i que no tenen caràcter vinculant.

L'objectiu de les consultes és que la ciutadania pugui conèixer i participar en els processos d'elaboració normativa en relació amb els problemes que es pretenen solucionar amb cada iniciativa, la necessitat i l'oportunitat de la seva aprovació, els seus objectius i les possibles solucions alternatives, tant reguladores com no reguladores.

Les primeres consultes que el consistori obre a la ciutadania són les corresponents al projecte d'elaboració del Codi de conducta de l'Ajuntament i el projecte del reglament regulador del servei públic d'abastiment d'aigua.

El Codi de conducta de l'Ajuntament, impulsat per la Comissió especial en matèria de transparència, haurà de concretar els principis ètics i de bon govern amb què han d'actuar, en l'exercici de les seves funcions, els càrrecs electes i els càrrecs directius de l'Ajuntament de Terrassa, així com les conseqüències del seu incompliment i el consegüent règim sancionador.

Notícies relacionades

Per la seva banda, el reglament regulador del servei públic d'abastiment d'aigua vol actualitzar l'ordenança reguladora del servei, que té més de 20 anys, tenint en compte les noves necessitats tècniques i socials, els avenços tecnològics, els sistemes d'estalvi d'aigua o els mecanismes de transparència i participació, entre altres aspectes. El reglament ha de formar part de l'expedient pel canvi de gestió del servei públic d'abastiment d'aigua de Terrassa, iniciat el mes d'abril.

Més notícies de Terrassa