Debat per l'aigua

Tornen a desestimar la petició de mesures cautelars de Mina en el litigi per l'aigua a Terrassa

L'Ajuntament aprova l'inici de l'expedient per canviar-ne el model de gestió

1
Es llegeix en minuts
ACN / TERRASSA

El jutjat número 2 de Barcelona desestima la petició de suspensió que havia presentat l'Associació d'Accionistes de Mina Pública d'Aigües de Terrassa sobre els acords municipals per posar fi a la concessió del servei d'aigua al municipi. La reclamació pretenia anul·lar les decisions municipals mentre no hi hagués una resolució judicial definitiva del litigi, en considerar que hi podia haver un perjudici per a la companyia.

Després que els mesos de gener i març, quan els jutjats del contenciós administratiu números 17 i 9 de Barcelona van desestimar respectivament les peticions de suspensió dels acords municipals sol·licitats per Mina, ha estat ara el jutjat número 2 de Barcelona el que ha desestimat la petició formulada.

Aquesta última desestimació manté l'efectivitat dels acords del Ple de l'1 de desembre de l'any passat, que incorporaven, per una banda, la pròrroga forçosa del servei i, per l'altra, la finalització del contracte de concessió de Mina i la reversió de béns per al servei a l'Ajuntament. Tot i això, segueix pendent el contenciós que Mina ha presentat.

Per al regidor d'Aigua de Terrassa, Alfredo Vega, el fet que la justícia “doni la raó al consistori amb la desestimació de les tres peticions de suspensió, i per tres jutjats diferents, demostra que, malgrat els impediments i les dificultats que estan sorgint, l'Ajuntament està fent bé les coses”.

Notícies relacionades

En aquest sentit assegura que aquesta notícia reforça la voluntat de l'executiu local "per recuperar la gestió pública d'un bé comú tan important com és l'aigua". L'Ajuntament té previst debatre ben aviat l'aprovació de l'inici de l'expedient pel canvi de manera de gestió d'aquest servei.

Més notícies de Terrassa