Serveis

Terrassa acompanya 698 persones en el tràmit de la tarifa social de l'aigua

La campanya de suport s'ha dirigit a persones usuàries del servei d'ajuda a domicili, teleassistència i menjar a domicili

2
Es llegeix en minuts
EL PERIÓDICO / TERRASSA

Els Serveis d'Atenció Domiciliària (SSAD) dels Serveis Socials de l'Ajuntament de Terrassa tanquen la campanya de suport a persones susceptibles d'aplicar-los la tarifa social de l'aigua, que va iniciar a principis del 2016, després de tramitar la tarifa social de l'aigua per a 698 llars amb persones usuàries d'algun dels seus serveis, ja fos l''ajuda d'atenció a domicili, la teleassistència o el menjar a domicili.

El 70% d'aquests 698 casos tramitats, els SSAD han desenvolupat una tasca integral de detecció, informació i tràmit final amb la companyia subministradora. En l'altre 30% dels casos, el treball de l'SSAD ha finalitzat en la fase de preparació de la documentació i ha estat la família de la persona usuària la que ha entregat la sol·licitud.

Des dels SSAD s'han detectat, en aquest últim any, un total de 952 possibles usuaris susceptibles a l'aplicació de la tarifa reduïda de l'aigua, que suposa el descompte del 90% en la quota de servei per als dos primers trams de consum, és a dir, fins a 30 m3 al trimestre. En 254 de les 952 llars detectades com a possibles usuàries, no s'ha pogut aplicar la tarifa social. Els motius de la negativa són diversos i van des de canvis de la situació personal en el moment de la visita, a la modificació d'ingressos, l'empadronament de nous membres al domicili, situacions de baixa del servei per canvi de municipi o l'ingrés en un centre residencial.

Per poder beneficiar-se d'aquesta bonificació és necessari que la persona sol·licitant estigui empadronada en el domicili i disposi d'uns ingressos màxims d'11.154,82 euros, en el cas d'un únic resident, de 15.616,75 euros, per a dos residents, o de 20.078,68 euros, en situacions de tres o més residents.

El Ple de l'Ajuntament de Terrassa de desembre del 2012 va aprovar l'aplicació d'una tarifa social per a aquelles famílies més vulnerables, consistent en una reducció del 90% de la quota del servei, per als dos primers trams de consum.

Notícies relacionades

Donat que l'objectiu de la tarifa social és contribuir a garantir l'accés al subministrament d'aigua a la població en situacions de vulnerabilitat econòmica i social, el 2014 es va ampliar el col·lectiu d'usuaris que tenien accés i, posteriorment, el 26 de febrer del 2015, l'Ajuntament en Ple va aprovar una nova modificació dels requisits per accedir a la tarifa social d'abastiment d'aigua, que va entrar en vigor l'1 de juliol del 2015, i que va ampliar encara més aquest col·lectiu.

Més notícies de Terrassa