Pacte municipal

Terrassa inverteix 2,7 milions d'euros en serveis per a la neteja i recollida selectiva

L'Ajuntament compra 21 vehicles per renovar la flota d'Eco-Equip i amplia la plantilla en 37 treballadors

161123-presentaci-vehicles-eco-equip-2

161123-presentaci-vehicles-eco-equip-2 / Ajuntament de Terrassa

2
Es llegeix en minuts
EL PERIÓDICO / TERRASSA

L'Ajuntament de Terrassa incrementa els recursos destinats al servei de neteja i recollida selectiva a gairebé 2,7 milions d'euros el 2016, que destina a la renovació de la flota de vehicles d'Eco-Equip, l'increment de la plantilla, la compra de nous contenidors d'orgànica de càrrega lateral i l'acondicionament d'un solar, al carrer d'Esla, per millorar la logística de l'empresa.

A l'acte de presentació d'11 dels nous vehicles, l'alcalde de Terrassa, Jordi Ballart, va destacar  que "aquest increment dels recursos és una mostra del compliment del compromís adquirit per l'Ajuntament al Pacte per la Neteja i la Recollida Selectiva per avançar cap a un model de ciutat on el manteniment i la neteja tinguin un protagonisme central. Un compromís i un esforç que ha de ser compartit per tothom, amb la implicació dels agents socials i el conjunt de la ciutadania, i que vol sensibilitzar sobre la presa de responsabilitat de tota la societat en un tema tan important com aquest".

 

L'increment de la despesa de 2016 s'ha concretat en l'adquisició de 21 vehicles per renovar la flota d'Eco-Equip, 15 dels quals ja estan en servei, 4 recol·lectors satèl·lit entraran abans de final d'any i dos camions de recollida de residus s'incorporaran a principis de 2017. A més, la plantilla d'Eco-Equip s'ha ampliat amb la contractació de 37 persones, 17 fixes i 20 temporals, dedicades a neteja viària les campanyes de recollida de fulles i Nadal i a recollida de mobles d'octubre de 2016 a gener de 2017.

 

 Pel que fa a les previsions per a 2017, Ballart reafirma el propòsit de continuar aquest esforç dins del compromís amb el Pacte per la Neteja. "La nostra voluntat és incrementar en 2,7 milions més els recursos destinats al servei de neteja i recollida de residus. L'objectiu és continuar amb la modernització i avançar en la renovació i la millora del servei que rep la ciutadania", explica l'alcalde. L'objectiu és que aquests 2,7 milions d'euros es destinin a tirar endavant una nova línia de càrrega lateral per modernitzar el servei, continuar amb la renovació de la flota i seguir incrementant la plantilla fixa.

 

La nova línia de recollida lateral, la despesa més ambiciosa de cara a l'any que ve, se sumaria a les dues línies que actualment cobreixen el servei del 25% de la població. La nova línia, que es dissenyarà també en funció de les necessitats del servei, suposaria que, aproximadament, els residus del 37% de la ciutadania serien recollits mitjançant aquest sistema.

Per una altra banda, ja s'ha iniciat l'adequació d'una parcel·la de titularitat municipal al carrer Esla, just al costat de les instal·lacions d'EcoEquip, per millorar les operacions de l'empresa de neteja i recollida de residus. Les obres tenen una durada prevista de 10 setmanes, han estat encarregades a l'empresa Rigel Over SL, i tenen un pressupost de 177.770 euros.

 

Notícies relacionades

 El mes de gener passat, l'alcalde de Terrassa va presentar el Pacte per la Neteja i la Recollida Selectiva. L'acord, que vol implicar tots els Grups Municipals, els agents socials i el conjunt de la ciutadania, tracta de sensibilitzar sobre la responsabilitat de tota la societat en un tema tan important com la neteja de la ciutat i la recollida selectiva.

Més notícies de Terrassa