Exposició

Terrassa acull una mostra "corprenedora" de fotografies d'Agustí Centelles

L'autor va seleccionar les fotografies dels negatius que va recuperar després de la Guerra Civil

foto 3145153

foto 3145153

1
Es llegeix en minuts
ACN / TERRASSA

El Centre Cultural de Terrassa acull fins al proper 8 de gener l'exposició ‘Agustí Centelles. Una crònica fotogràfica. Anys 30. Es tracta d'una recopilació de 110 imatges captades per l'autor en cinc moments d'aquella dècada, entre els quals es troben la República, l'inici de la Guerra Civil, el Front d'Aragó, la Rereguarda i el Camp de concentració de Bram.

Entre les instantànies es pot veure la famosa fotografia captada el 19 de juliol de 1936, en la que uns milicians estan al carrer Diputació de Barcelona recolzats sobre el cadàver d'un cavall a punt per disparar.

Es tracta d'una mostra “corprenedora" que “no deixa a ningú indiferent”, explica el director del Centre Cultural, Adrià Forners. El propi Agustí Centelles va seleccionar les imatges de la mostra després de la Guerra Civil, quan va recuperar uns negatius fins llavors amagats a França.

La selecció compta amb la imatge ‘Un milicià amb la seva família’, que capta el moment en el que un soldat es fotografia amb la seva dona i el seu nadó, segurament per última vegada.

També es poden veure imatges posteriors als bombardejos de Lleida, durant la identificació de cadàvers de nenes. Són “documents històrics, una crònica dels anys 30”, diu Forners.

La mostra també compta amb més de 30 fotografies del Front d'Aragó, entre les que destaquen imatges com ‘Soldats llegint la premsa a Alcañíz”. També hi ha retrats de Macià, Companys, Tarradellas, Teresa Pàmies o Frederica Montseny.  

Notícies relacionades

L'última part de l'exposició es basa en fotografies del Camp de Concentració de Bram, on Agustí Centelles va estar després de ser detingut a Argelers.

Més notícies de Terrassa