Municipals 2015

Sàmper creu que "el desgovern de PSC-ICV és el fre perquè Terrassa surti de la crisi"

L'alcaldable de CiU assegura que hi ha 2.352 persones assalariades menys que el 2011 i que el teixit empresarial ha perdut 333 empreses

Sàmper acusa PSC i ICV d’amagar xifres en el seu balanç del mandat 2011-2015.

Sàmper acusa PSC i ICV d’amagar xifres en el seu balanç del mandat 2011-2015.

2
Es llegeix en minuts
EL PERIÓDICO / Terrassa

Miquel Sàmper, candidat a l'alcaldia de Terrassa per Convergència i Unió, valora el mandat 2011-2015 de la coalició del govern PSC-ICV, després que aquests presentessin la setmana passada el balanç dels seus quatre anys de govern. En contraposició a les dades positives presentades per l'alcalde Jordi Ballart i el tinent d'alcalde Manel Pérez, Sàmper afirma que “no podem perdre 4 anys més; el govern PSC-ICV és l'autèntic fre perquè Terrassa surti de la crisi”.

Pel candidat de CiU, les dades aportades per l'actual govern posen de manifest la mala gestió d'aquest. “Si només donen les xifres del 2014, és mentir literalment als ciutadans”. “Els egarencs han de saber la veritat i la realitat de la ciutat. No s'han d'amagar les xifres dels últims 4 anys”, reclama.

D'aquesta manera, considera que l'avaluació real del Pla de Mandat demostra que hi ha hagut una mala gestió en l'àmbit del treball. “A Terrassa hi ha menys persones parades el 2015 que el 2011 perquè ha caigut la població activa i moltes persones sense feina han esgotat el dret de prestació, i això significa que no tenen cap incentiu per inscriure's a l'atur”, recorda Sàmper.

Un 32% de destrucció d'ocupació

Un dels indicadors que, asseguren des de CiU, afecten molt més negativament el balanç és el nombre de persones assalariades, que baixa en 2.352 respecte al juny del 2011 i en 22.197 respecte a l'inici de la crisi el 2007. “Això es tradueix en un 32% de destrucció neta d'ocupació des del 2007, el doble que en el conjunt de la província de Barcelona, que és del 15%”, valora Sàmper.

Seguint amb les xifres, l'alcaldable de CiU exposa que Terrassa experimenta una pèrdua del teixit empresarial de 333 empreses des del 2011, el 5,8% del total. Des del principi de la crisi el 2007, aquesta xifra és de 2.154 empreses menys, un 28%.

“Una vegada analitzades i contrastades les dades de l'atur, assalariats i empreses de Terrassa, podem afirmar que el desgovern i la manera de no fer del govern PSC-ICV és l'autèntic problema que té la ciutat per no sortir de la crisi”, considera Sàmper, que creu que “amagar la informació és manipular els ciutadans de Terrassa”.

“Sempre en la història del govern socialista la taxa d'atur a Terrassa ha estat superior a la de la resta de ciutats veïnes. El PSC mai ha sigut capaç de capgirar la tendència negativa de l'ocupació”. Per això, des de la candidatura de Sàmper Terrassa afirmen que “s'ha d'acabar amb el dèficit de la ciutat generant polítiques de promoció econòmica per generar ocupació”.

Notícies relacionades

Més notícies de Terrassa