L'alcalde de Terrassa veu indignant el repartiment de les ajudes pel vendaval

Ballart assegura que els 94.000 euros atorgats a la ciutat estan molt per sota dels diners destinats a altres municipis menys afectats

1
Es llegeix en minuts

L'alcalde de Terrassa, Jordi Ballart, es mostra indignat amb el repartiment de les ajudes de la Diputació de Barcelona als municipis afectats pel vendaval del mes de desembre passat i que van provocar, entre altres, la mort de dues persones a la ciutat.

Ballart critica a la Diputació que hagi atorgat a Terrassa una ajuda de poc més de 94.000 euros, mentre que “ha concedit ajudes molt superiors a municipis que van resultar menys afectats, com Matadepera, Castellar del Vallès, Sentmenat i Sabadell, que amb més de 580.000 euros quintuplica les ajudes concedides a Terrassa i s'emporta prop d'una cinquena part del total del pressupost destinat a ajudar 28 ajuntaments de quatre comarques”.

Jordi Ballart denuncia “l'arbitrarietat i la falta de rigor” de la diputació a l'hora de repartir els diners. En aquest sentit, l'Ajuntament de Terrassa ja ha reclamat a l'organisme supramunicipal que revisi el repartiment. “La diputació ha d'explicar com ha fet aquest repartiment. Cal que expliqui quins criteris ha seguit”, reclama l'alcalde.

“L'Ajuntament de Terrassa valora els danys al medi natural en 2,2 milions d'euros, dels quals gairebé mig milió correspon a danys públics en l'àmbit forestal, més del doble que a Sabadell, però la diputació ha ignorat aquest document”, assegura Ballart.

Notícies relacionades

Més notícies de Terrassa