Territori

El Vallès Occidental, disposat a parlar de la proposta d'unir els dos Vallesos

Els alcaldes creuen que aquest debat s'ha de portar al Parlament per escoltar les "diferents sensibilitats"

La presidenta del Consell Comarcal del Vallès Occidental, Pepita Pedraza, acompanyada dels alcaldes de Sabadell, Joan Carles Sánchez, i Terrassa, Jordi Ballart, i el president de Fem Vallès, Antoni Abad.

La presidenta del Consell Comarcal del Vallès Occidental, Pepita Pedraza, acompanyada dels alcaldes de Sabadell, Joan Carles Sánchez, i Terrassa, Jordi Ballart, i el president de Fem Vallès, Antoni Abad. / Consell Comarcal del Vallès Occidental

1
Es llegeix en minuts

Els alcaldes del Vallès Occidental s'han mostrat oberts a parlar sobre la proposta de FEM Vallès d'unir els dos Vallesos en una sola àrea. La plataforma va presentar la proposta al Consell d'Alcaldes del Vallès Occidental que l'escolta “amb molt d'interès” i consideren que “és un debat que cal abordar”, segons explica la seva presidenta, Pepita Pedraza.

“Hi ha una bona disponibilitat per obrir un debat i treballar de manera conjunta”, assegura Pedraza. Afegeix, no obstant, que fa falta que el debat també es porti al Parlament, “escoltant el territori i les diferents sensibilitats de la comarca”.

La proposta de FEM Vallès consisteix a unir l'Occidental i l'Oriental en una sola àrea, que rebria el nom d'Àrea Vallès.

El president de la plataforma i també president de Cecot, Antoni Abad, explica que no presenten una proposta de canvi administratiu comarcal, sinó que “cal tenir la visió sobre el Vallès perquè convé molt des del punt de vista d'ambicions per al territori, per espais verds i per infraestructures”. “Junts podem tenir més capacitat d'influència”, assegura.

Abad defensa que els Vallesos tenen prou pes específic propi per poder ambicionar aquesta perspectiva i “perquè es pugui reconèixer aquesta Àrea Metropolitana del Vallès”. “Hem de deixar de ser perifèria i ser centralitat d'una regió metropolitana”, resumeix.

Notícies relacionades

Més notícies de Terrassa