Aniversari

'Todo sobre mi madre' torna al Cine Catalunya de Terrassa 15 anys després

La projecció del film d'Almodóvar commemorarà l'aniversari del cine com a equipament municipal

1
Es llegeix en minuts
L. M. / Terrassa

El Cine Catalunya compleix 15 anys com a equipament municipal. Per commemorar aquesta efemèride, es projectarà dimecres, 25 de març, la pel·lícula 'Todo sobre mi madre', de Pedro Almodóvar, que va ser la primera que es va poder veure en aquesta nova etapa de l'equipament.

El 16 de març del 2000, el Catalunya va obrir les portes com a cine municipal després del tancament de la sala la tardor del 1999, en una època de crisi per als cines a tot Espanya. Per no deixar la ciutadania sense servei, l'Ajuntament de Terrassa es va fer càrrec de la programació del Cine Catalunya durant les festes nadalenques, mentre es desenvolupava el procés d'adquisició del cine.

La pel·lícula que va obrir aquesta nova etapa va ser 'Todo sobre mi madre', de Pedro Almodóvar, que en aquells moments començava la seva carrera cap als premis Oscar. Després de les festes de Nadal, el cine va tancar uns mesos per fer les remodelacions necessàries i, el 16 de març del 2000, es va inaugurar un renovat Cine Catalunya. Aquell mateix any van tancar els cines Rambla i Principal, i així  va quedar el Catalunya com a únic cine en funcionament al centre de la ciutat.

El 2013, es portaven a terme obres d'accessibilitat al Cine Catalunya, d'acord amb els compromisos del Pacte Terrassa per a l'Accessibilitat Universal. A més, el 2014, es van digitalitzar les dues sales, cosa que va permetre millorar de manera molt notable tant la imatge com el so de les filmacions programades.

Notícies relacionades

Des del primer moment, el Catalunya ha volgut prioritzar la qualitat davant l'èxit comercial, oferint una programació alternativa als 'blockbusters' de les sales comercials. La sala petita, batejada com a Club Catalunya, té una programació diferenciada i, des del 2001, és la seu de Terrassa de la Filmoteca de Catalunya.

Més notícies de Terrassa