El Centre Cultural Terrassa remodelarà el seu edifici per obrir-se a la ciutadania

El projecte de reforma el portarà a terme Jan Baca, el mateix arquitecte que va crear l'edifici original

Façana del Centre Cultural Terrassa.

Façana del Centre Cultural Terrassa.

2
Es llegeix en minuts

El Centre Cultural Terrassa reformarà el seu edifici, situat a la rambla d'Egara, amb l'objectiu d'obrir-se a la ciutadania i ser més visible i accessible des del carrer. El principal canvi serà la construcció d'un restaurant cafeteria a peu de carrer, amb la intenció que aquest espai sigui un punt d'atracció cap a l'interior de l'edifici.

També es remodelarà la planta baixa per donar més visibilitat a l'activitat de l'equipament i es reubicaran diversos serveis per alliberar la quarta planta de l'edifici i poder-la destinar a lloguer d'espais.

L'arquitecte encarregat d'aquest projecte de remodelació serà Jan Baca, el creador de l'edifici concebut el 1980. La reforma comptarà amb una inversió de 500.000 euros.

La ubicació d'un restaurant a l'entrada de l'edifici serà el canvi més visible. Aquest servei tindrà una terrassa on actualment hi ha un porxo, element que Baca ha explicat que es va posar perquè la normativa hi obligava.

El fet de posar un restaurant a peu de carrer, i traslladar-lo des de l'interior de l'edifici on és ara, també busca donar més visibilitat a les sales d'exposicions, ja que s'hi podrà accedir mitjançant una rampa des del mateix restaurant. A més, des de l'interior de l'establiment es veurà la sala d'exposicions.

Pel que fa al vestíbul, es mantindrà la cúpula original però es construirà un petit bar amb una barra per donar servei als espectadors els dies de funció. Aquest nou vestíbul també acollirà l'exposició dels quatre frescos del pintor Joaquim Torres-Garcia, un dels conjunts pictòrics de més valor del Fons de l'Art de l'Antiga Caixa Terrassa.

D'altra banda, el trasllat de l'actual bar a l'entrada principal allibera aquest espai, que passarà a acollir les oficines del Centre Cultural, que ara estan ubicades a la quarta planta de l'edifici. En aquesta zona també hi haurà sales de reunions i una aula magna. Aquesta reestructuració permetrà alliberar 500 metres quadrats de la quarta planta que passaran a estar a disposició per a lloguer.

Està previst que les obres comencin cap a l'abril i que durin uns sis mesos. El president de la Fundació Antiga Caixa Terrassa, Ignasi Cusidó, explica que la idea és que la remodelació estigui a punt al novembre i que tot estigui a ple rendiment per Nadal.

El projecte compta amb un pressupost de 500.000 euros, que es podria amortitzar en entre set i vuit anys gràcies als rendiments que generi el lloguer d'espais i el restaurant, segons explica el director de la Fundació Antiga Caixa Terrassa, Josep Ribera.

Per la seva banda, l'arquitecte Jan Baca destaca que l'edifici es va idear seguint els principis arquitectònics de l'època i que tot i fer-s'hi una remodelació, l'objectiu és no fer res ni amb ciment ni amb pedra a la façana, sinó amb vidre i metall, per preservar al màxim l'edifici original i que es puguin diferenciar les dues etapes.

Notícies relacionades

Més notícies de Terrassa