Denim Shop-Art convertirà Terrassa en la capital del texà

El certamen se celebrarà del 2 al 5 d'octubre amb l'objectiu de dinamitzar el comerç local

Jordi Ballart presenta la primera edició del Terrassa Denim Shop-Art.

Jordi Ballart presenta la primera edició del Terrassa Denim Shop-Art.

1
Es llegeix en minuts

Terrassa es convertirà a l'octubre en la capital del texà amb la primera edició del Terrassa Denim Shop-Art, un certamen que neix amb l'objectiu de dinamitzar el comerç del municipi.

"La seva singularitat farà que el Denim Shop Art pugui atraure moltes persones, donant una projecció molt important a la nostra ciutat i contribuint a la dinamització econòmica i turística", assegura Jordi Ballart, alcalde de Terrassa durant la presentació de la iniciativa. Ballart confia a poder consolidar el certamen igual que altres esdeveniments de primer nivell que se celebren a la ciutat i posa com a exemples la Fira Modernista o el Festival de Jazz.

En aquest sentit assegura que aquest esdeveniment també pretén "donar una projecció internacional a la localitat", i explica que el pressupost previst és d'entre 80.000 i 100.000 euros.

L'eix central del certamen serà la rambla d'Egara on les diferents marques i establiments oferiran tota mena de productes relacionats amb el texà, convertint el cor de la ciutat en una botiga a l'aire lliure oberta del 2 al 5 d'octubre.

Activitats per a tots els públics

Terrassa també vol apostar pels nous creadors, per a qui destinarà un espai exclusiu, organitzarà tallers per aprendre a tenyir i costumitzar peces, tindrà lloc un mercat de segona mà i se celebrarà una passarel·la de moda al Museu de la Ciència i la Tècnica.

"Fa un any i mig que treballem en aquesta idea perquè en l'actual situació necessitem propostes noves i originals", comenta Maria Costa, la presidenta de l'Associació de Comerciants Terrassa Centre, que també recorda que ciutats europees com Londres o Berlín aposten sovint per accions d'aquestes característiques.

Notícies relacionades

Més notícies de Terrassa