Terrassa vol prevenir la soledat entre les persones grans

L'Ajuntament, l'Obra Social "la Caixa" i la Creu Roja firmen un conveni per desenvolupar el projecte 'Sempre acompanyats'

1
Es llegeix en minuts
EL PERIÓDICO / Terrassa

Terrassa posa en marxa un projecte per a la prevenció de situacions de soledat no desitjada entre les persones grans. Juntament amb l'Obra Social “la Caixa” i la Creu Roja, l'Ajuntament ha firmat un conveni que li permetrà desenvolupar el projecte ‘Sempre acompanyats’.

El projecte, que començarà com a experiència pilot al districte 4, es basarà en un nou model d'intervenció comunitària que inclou accions de caràcter preventiu i d'intervenció directa dels casos detectats per millorar la qualitat de vida de les persones grans en situació de soledat.

L'objectiu del projecte és sensibilitzar el conjunt de la població sobre el fenomen de la soledat no desitjada per promoure canvis que ajudin a prevenir-la, a més de construir una xarxa sòlida dins la comunitat per enfortir el suport social, acompanyar les persones i aconseguir reduir aquesta mena de situacions.

L'alcalde de Terrassa, Jordi Ballart, explica que les claus del projecte són “aprofitar els recursos existents, implicar la ciutadania i conèixer millor les necessitats”. Això permetrà, assegura, “desplegar línies d'actuació que ens permetin ser coherents amb allò que avui proclamem: que a Terrassa no deixarem cap persona gran sola”.

A Terrassa, les persones de més de 65 anys representen el 15,41% de la població i una cinquena part d'aquestes persones tenen més de 80 anys. La intervenció de ‘Sempre acompanyats’ s'iniciarà al districte 4, on viuen soles 1.466 persones de més de 65 anys.

Notícies relacionades

Més notícies de Terrassa