CiU de Terrassa s'oposa a la decisió d'Ensenyament de tancar Can Montllor

Els nacionalistes asseguren que l'alcalde Jordi Ballart va conèixer la decisió deu dies enrere i no va fer res

El cap de l’oposició a Terrassa i secretari d’organització de CDC, Josep Rull.

El cap de l’oposició a Terrassa i secretari d’organització de CDC, Josep Rull. / ALBERT OLIVÉ (EFE)

1
Es llegeix en minuts
J. S. / Terrassa

Terrassa i les necessitats dels seus habitants per sobre de tot, abans que les lleialtats polítiques. Aquest és el missatge central que CiU de Terrassa ha volgut traslladar a la ciutadania després de l'anunci de la conselleria d'Ensenyament en el sentit que Can Montllor és una de les set escoles catalanes que tancaran el curs que ve.

“Des del grup municipal de CiU creiem que no és una bona notícia que el Govern català hagi decidit tancar aquest projecte educatiu”, es pot llegir en una breu nota de premsa. També asseguren que han batallat fins a l'últim moment per evitar el tancament.

Els nacionalistes ja donen per fet el tancament i ara situen com a màxima prioritat que el procés de transició cap a l'escola Roser Capdevila es faci en la millor de les situacions. “Treballarem per garantir que la Generalitat mantingui una actitud de diàleg permanent amb la comunitat educativa”, afirmen els de Josep Rull.

Amb tot, CiU recorda que aquesta decisió s'ha pres en una situació d'ofec econòmic del Govern de la Generalitat i en un context de descens demogràfic a Terrassa. En aquest sentit, els nacionalistes recorden que la ciutat ha passat de 3.100 naixements el 2008 a 2.840 el 2011, o sigui 260 nens menys --uns deu grups escolars, 'grosso modo'--.

CiU diu que Ballart coneixia la notícia i no va fer res

Notícies relacionades

Els nacionalistes han aprofitat per tirar amb bala contra l'alcalde Jordi Ballart, a qui acusen d'haver anat a remolc dels esdeveniments: “L'Ajuntament de Terrassa coneixia la decisió del Departament d'Ensenyament de tancar l'escola el 12 de febrer. Ho sabia fa deu dies i no ha fet res. És sorprenent que digui que ha sabut la notícia pels mitjans de comunicació”.

CiU de Terrassa contraposa aquesta actitud amb la d'altres municipis on des del dia que van conèixer el tancament del seu centre van demanar una reunió amb la Conselleria d'Ensenyament: “Sembla que l'alcalde torna a actuar més per criteris propagandístics que no pensant en els ciutadans de Terrassa”.