EL PRIMER GRAND SLAM DE L'ANY

Nadal segueix endavant a Melbourne i assegura el número 1 mundial

El mallorquí guanya la batalla de vuitens a l'argentí Schwartzman i s'enfrontarà a quarts a Cilic, botxí de Carreño

Nadal segueix endavant a Melbourne i assegura el número 1 mundial

DEAN LEWINS (EFE)

1
Es llegeix en minuts
Joan Carles Armengol

Rafael Nadal no afluixa. El tennista mallorquí de 31 anys segueix endavant a l'Open d'Austràlia, el primer Grand Slam de l'any, i de passada s'ha assegurat acabar la setmana com a número 1 del món davant la persecució del suís Roger Federer. Nadal ha aconseguit els dos objectius al derrotar en un duríssim partit de vuitens de final l'argentí Diego Schwartzman en quatre sets, 6-3, 6-7 (4-7), 6-3 i 6-3, en gairebé quatre hores de joc (3 hores i 51 minuts) a la pista central Rod Laver del Melbourne Park.

Nadal ha aconseguit la seva victòria número 55 a Austràlia i el seu desè accés als quarts de final, camí del segon títol a Melbourne, al doblegar la ferotge resistència de Schwartzman, un bon amic del malloquí i un tennista peculiar, donades les seves condicions físiques. Li diuen el Peque pels seus escassos 1,70 metres d'estatura, però l'argentí, de 25 anys i actual número 26 del món, amaga un  gran tennis, com ha demostrat al llarg de tot el partit, en què ha posat en serioses dificultats Nadal, com el número 1 ha reconegut al final, sobretot amb el seu servei.

Notícies relacionades

Davant de tot això, Nadal ha hagut de donar el millor de si mateix per superar el cop del tie break perdut a la segona mànega, i s'ha espremut en llargs jocs, com el de l'1-1 del quart set (en què ha salvat cinc pilotes de trencament de servei), que ha durat 13 minuts, i a l'últim, quan ha pogut doblegar finalment el seu amic en la tercera pilota de partit.

Nadal ha aconseguit la seva quarta victòria en el compte particular amb Schwartzman (que no l'ha guanyat mai), i dimarts s'enfrontarà als quarts de final, com a contrast, amb el gegant croat Marin Cilic, que ha apartat del seu camí l'asturià Pablo Carreño remuntant el set inicial perdut: 6-7 (2-7), 6-3, 7-6 (7-0) i 7-6 (7-3). Cilic, que només ha guanyat una vegada Nadal, per cinc derrotes, ha sigut més decisiu que Carreño als desempats, emparat sens dubte en un servei potent i molt difícil de tallar.