Nadal arriba a la tercera ronda a Austràlia

zentauroepp41608300 topshot   spain s rafael nadal hits a return against dominic180116233901

zentauroepp41608300 topshot spain s rafael nadal hits a return against dominic180116233901 / GREG WOOD

1
Es llegeix en minuts
Jaume Pujol-Galceran

Després de la passejada en el seu debut a l'Open d'Austràlia, Rafael Nadal ha passat un segon examen a Melbourne de més qualitat per accedir a la tercera ronda del torneig després d'eliminar l'argentí Leonardo Mayer per 6-3, 6-4 i 7-6 (7-4) en una dura batalla.

El primer set l'ha resolt amb seguretat. Un trencament en el tercer joc al primer break point del partit (2-1) per agafar avantatge (5-2) i tancar-lo en 45 minuts després que Mayer salvés quatre set balls. Nadal ha estat molt sòlid i sense donar opcions a un rival perillós i capaç de complicar el partit si es despistava una mica. Res a veure amb el dominicà Víctor Estrella Burgos en la seva plàcida estrena al torneig.

Dreta implacable

Complert el primer objectiu, Nadal ha mantingut la intensitat per tornar a trencar ràpid al primer joc de la segona mànega (2-0) i tornar a agafar avantatge dominant implacable amb la seva dreta, accelerant i aprofitant el bot i la velocitat de les boles del torneig, gràcies a la calor (més de 30 graus). Mayer intentava aguantar i fins i tot buscava el break que no arribava. L'argentí n'ha tingut quatre en el primer set sense concretar i dos més al setè joc del segon. Res. El número 1 no ha donat opció i s'ha apuntat el segon set.

Mayer no ha defallit. Al tercer ha salvat un 0-40 al cinquè joc i se li ha escapat el setè set ball del partit en el següent. Nadal ha aguantat l'envestida del tennista argentí per mantenir la igualtat fins al 4-4 i trencar el joc al següent aprofitant que Mayer ha deixat escapar un 40-0 amb tres dobles faltes. I just en aquell moment, quan Nadal tenia la sacada per tancar el partit, Mayer li ha trencat el joc després de dues hores d'intentar-ho. El tennista argentí ha forçat el tie break i només ha cedit davant un Nadal que ha tret el seu millor joc per decidir el triomf.

Dzumhur, pròxim rival

Nadal s'enfrontarà divendres, en la tercera ronda, al bosnià Damir Dzumhur (30 mundial), que ha guanyat l'australià John Millman per 7-5, 3-6, 6-4 i 6-1. Per a Nadal serà un pas més per provar el seu estat de forma de cara a les rondes finals del torneig.

Notícies relacionades

Juntament amb Nadal també ha superat la tercera ronda Pablo Carreño, que s'ha imposat al francès Gilles Simon, que s'ha retirat per lesió quan l'espanyol dominava el partit per 6-2 i 3-0. 

ELS RESULTATS DE DIMECRES, 17 de gener

Temes:

Rafa Nadal