ESCÀNDOL AL TENNIS

L'extennista Jelena Dokic revela abusos del seu pare

L'australiana explica a la seva autobiografia com el seu progenitor va abusar d'ella des dels 11 anys

L'extennista Jelena Dokic revela abusos del seu pare

AFP

1
Es llegeix en minuts

"Em pegava realment fort", relata l'extennista Jelena Dokic, referint-se al seu pare, a la seva autobiografia. L'australiana d'origen croat es va allunyar de les pistes a causa de la depressió que li va causar el maltractament del seu progenitor. Ara, als 34 anys, ha publicat un llibre en què explica amb detall com van ser els abusos que, "bàsicament, van començar des del primer dia que vaig jugar a tennis", relata. "Des de llavors va continuar i va sortir de control", confessa.

La pitjor derrota

Segons explica Jelena, el seu pare, Damir Dokic, exercia un control total sobre ella, i n'abusava físicament i verbalment. Per això, després d'anys d'abusos, quan es va allunyar del tennis també es va allunyar d'ell. Era una manera de fugir del dolor que li havia provocat el maltractament continu des dels 11 anys.

"El cop al cap em va fer caure i, mentre estava estesa a terra, em va donar puntades de peu a prop de l'orella i la meva visió es va tornar borrosa"

L'extennista relata que el seu pare li escopia a la cara, li estirava els cabells i les orelles i li donava puntades de peu. Perdre era una tortura, i no només per la derrota. Damir Dokic no suportava que la seva filla no guanyés i abusava d'ella després de les derrotes. Quan va ser eliminada de les semifinals de Wimbeldon li va prohibir dormir a l'hotel. Llavors, l'àrbitre del torneig, que l'havia trobat a la sala de jugadors a les 11 de la nit, li va aconseguir una habitació.

Federació indiferent

L'any 2000 es va produir l'abús més fort. Dokic pare va pegar fortament a la seva filla i la va deixar inconscient. "El cop al cap em va fer caure i, mentre estava estesa a terra, va començar a donar-me puntades de peu a prop de l'orella i la meva visió es va tornar borrosa", relata l'extennista a l'autobiografia.

Notícies relacionades

Malgrat tot, la federació australiana de tennis no va fer res per protegir l'esportista. En un comunicat, l'organització va explicar que hi va haver queixes a la policia, però "sense la col·laboració directa dels protagonistes era impossible avançar una investigació en profunditat". Aquesta actitud distant va doldre a Jelena, que va acabar criticant la seva pròpia federació.

I és que, malgrat que el seu pare fos marginat del circuit pels escàndols que va protagonitzar i, fins i tot, fos condemnat a la presó per amenaces i possessió il·legal d'armes, ningú va pensar en ella. Ningú va pensar a defensar-la.