Carreño s'estrena amb derrota en el Masters

zentauroepp40958365 tennis   atp world tour finals   the o2 arena  london  brita171115214322

zentauroepp40958365 tennis atp world tour finals the o2 arena london brita171115214322 / HANNAH MCKAY

1
Es llegeix en minuts
Jaume Pujol-Galceran / Barcelona

L’estrena no va ser com hauria desitjat. Pablo Carreño, que va entrar com a reserva de Rafael Nadal en el torneig, després de la  retirada del número 1 per problemes al genoll, va pagar la seva estrena amb una derrota davant Dominic Thiem per 6-3, 3-6 i 6-4, en una batalla que va anar de menys a més per al tennista asturià.

A Carreño li va costar activar-se a l’O2 Arena de Londres. Va començar nerviós i l’austríac, número 4 mundial, que es jugava la penúltima opció de classificar-se per a les semifinals, el va dominar amb un joc més agressiu. En va tenir prou de trencar-li el servei (3-2) per agafar un avantatge que no va deixar escapar. En la segona mànega, sense res a perdre, Carreño va sortir més «a buscar la bola», com li deia l’entrenador Samuel López, per reconduir la situació. Va trencar el servei de Thiem (2-1) i va mantenir una lluita més igualada per acabar apuntant-se el set en 41 minuts, després de dos trencaments més.

Notícies relacionades

En el tercer, Thiem va trencar de sortida (1-0) però Carreño, més valent, especialment en la restada, va recuperar el break (3-3) per jugar-s’ho tot en tres jocs a cara o creu.  Nou minuts i quatre boles de trencament va necessitar l’asturià per avançar-se (4-3), però Thiem hi va respondre apuntant-se el següent joc en blanc i trencant el servei de Carreño. Un avantatge (5-4)  que va certificar després de 2 hores i 6 minuts.

Carreño, sense opcions de passar a semifinals, jugarà demà davant Grigor Dimitrov que es va assegurar el pas al desfer-se de David Goffin per 6-0 i 6-2. Dimitrov, de 26 anys i número 6 mundial,  es converteix en el sisè jugador en la història del Masters que accedeix a les semifinals en la seva estrena en el torneig. En el torneig de dobles, Marcel Granollers, que forma parella amb el croat Ivan Dodig, va encaixar la seva segona derrota davant Lukasz Kubot i Marcelo Melo (6-1, 6-1) i va perdre totes les opcions d’entrar en les semifinals del torneig que va guanyar el 2012 fent parella amb Marc López.