TORNEIG DE MESTRES A LONDRES

Carreño relleva Nadal al Masters

El tennista espanyol ocupa la plaça del lesionat Nadal, retirat per molèsties en un genoll

zentauroepp39962816 carrenyo170905192842

zentauroepp39962816 carrenyo170905192842 / Jason Decrow

1
Es llegeix en minuts

Rafa Nadal ja està de vacances després del frustrat intent de conquistar per primer cop la Copa Masters. El número u va voler lluitar pel títol, però va acabar caient en l’estrena davant Goffin per unes molèsties al genoll que van torpedinar el seu objectiu. Pablo Carreño, que va marxar a Gijón també de vacances després de l’eliminació a París pensant que ni tan sols seria el primer reserva, agafarà avui el relleu del manacorí davant Dominic Thiem. 

Rafa Nadal va prendre la decisió de jugar a Londres malgrat que part del seu equip no hi estava d’acord. «Tenia fal·lera amb el torneig, amb la ciutat i amb mi mateix. Era l’última cita de l’any i volia ser-hi», va explicar Nadal. En qualsevol altre moment de l’any s’hauria pres més temps de descans. «El tractament que vam fer després de París va ser una mica a la desesperada», va reconèixer Rafa, que va lluitar durant dues hores i 37 minuts davant Goffin. «A vegades el dolor et pot. No tenia sentit seguir, sobretot sabent que no em podia moure i que el genoll no aguantava», va afegir el tennista de Manacor, que no va voler reprotxar-se res. «No crec que m’hagi equivocat. Ningú em va posar una pistola per venir. Hauria pagat molts diners per tenir un any com el que he tingu. Crec que mereixia un final millor, però l’esport no deu res a ningú», va concloure.

Triomf de Federer i Sock

Notícies relacionades

Mentre Nadal ja descansa a casa, on desconnectarà durant unes setmanes, Carreño es veurà avui (21.00 h) amb Thiem, que el va superar en els seus quatre duels anteriors  a l’ATP. «Ja havia parlat amb Rafa abans de venir aquí. Sabia que hi arribaria una mica just. Òbviament no m’agrada que un amic s’hagi de retirar, però és una oportunitat i intentaré aprofitar-la», va dir l’asturià, que necessita doblegar Thiem i Dimitrov per passar a semifinals. «Vinc sense pressió, però vull guanyar».

Carreño va prendre contacte amb la pista londinenca dilluns intercanviant cops amb el jove alemany Alexander Zverev, que ahir va perdre en un interessant duel nocturn contra Roger Federer (7-6, 5-7, 6-1). En l’altre partit de la jornada, Jack Sock va superar Marin Cilic (5-7, 6-2 i 7-6).