L'ÚLTIM GRAND SLAM DE L'ANY

Carreño acomiada el seu somni a Nova York

El tennista asturià cau en les semifinals contra el sud-africà Anderson

zentauroepp40012746 tennis   us open   semifinals   new york  u s    september 8170908234352

zentauroepp40012746 tennis us open semifinals new york u s september 8170908234352 / MIKE SEGAR

2
Es llegeix en minuts
Idoya Noain / Nova York

El somni de Pablo Carreño s'ha acabat a l'Open dels Estats Units. El tennista asturià ha caigut en les semifinals del torneig contra el sud-africà Kevin Anderson per 4-6, 7-5, 6-3 i 6-4 després d'haver començat el partit de forma il·lusionant apuntant-se la primera mànega.   

Sòlid amb la sacada (84% de punts guanyats amb el primer servei) i evitar els errors (un contra 14 d'Anderson). Aquesta era la consigna amb què Carreño ha saltat a la central Arthur Ashe per intentar tombar el gegant sud-africà (2,03 metres), que dispara autèntics míssils amb la sacada i la dreta. L'asturià ha aconseguit el seu propòsit a l'espera d'aprofitar l'ocasió, que ha arribat als 21 minuts del partit, quan ha trencat el servei d'Anderson (4-3) agafar prendre un mínim avantatge, que ha mantingut fins a apuntar-se la primera mànega en 33 minuts. 

Doble falta fatal

Anderson ha reaccionat per trencar el servei de Carreño (3-1), però l'asturià ha recuperat la igualtat amb un segon 'break' en el següent joc, marcat amb tres espectaculars 'passing shots' quan el sud-africà ha volgut rematar a la xarxa. El sud-africà ha tingut dos punts de 'break' en el vuitè joc del segon set però no els ha concretat. Carreño els ha salvat amb el seu servei (4-4). Però a la tercera ocasió Anderson ha aconseguit el premi que li ha donat el set amb una doble falta fatal per a l'asturià.

Notícies relacionades

El partit tornava a començar i Anderson pitjava l'accelerador. El sud-africà ha deixat escapar un 0-40 en el segon joc però en el quart ha fet 'break' (3-1) per agafar un avantatge que li ha permès apuntar-se el tercer set. Anderson mantenia el ritme de servei (9 'aces' i 88% de punts amb el primer) i ha baixat el seu compte d'errors i ha augmentat els punts guanyadors (8 per 13). Carreño ja no tenia la solidesa demostrada a l'inici. En el quart set el panorama no ha variat. Anderson ha seguit el seu ritme i després de trencar novament en el cinquè joc (3-2) per mantenir la diferència en el marcador fins a certificar el seu pas en el primer 'match ball' a una final d'un Grand Slam per primera vegada en la seva vida en 2 hores i 54 minuts.

Primer sud-africà

Anderson, de 31 anys i 32 mundial, es converteix en el primer sud-africà que arriba a la final d'un Grand Slam des que el seu compatriota Johan Kriek ho va aconseguir el 1981 en l'Open d'Austràlia, tot i que va perdre el títol amb el nord-americà Phil Dent. Un any després, Kriek repetiria la final a Melbourne i conquistaria el títol, però aleshores amb nacionalitat nord-americana. Ara serà el primer sud-africà a disputar la final de l'Open dels Estats Units aquest diumenge (22.00, Eurosport) contra el guanyador de l'altra semifinal que enfronta Rafael Nadal i l'argentí Juan Martín del Potro.