L'OPEN DELS EUA

Nadal tritura Rublev i torna a semifinals a Nova York

El mallorquí exhibeix de nou la seva solidesa i espera Del Potro, que ha guanyat Federer

zentauroepp39981853 tennis   us open   quarterfinals   new york  u s    septembe170906215941

zentauroepp39981853 tennis us open quarterfinals new york u s septembe170906215941 / MIKE SEGAR

2
Es llegeix en minuts

Fa un parell de dies, quan es va saber que el jove Andrei Rublev seria el seu rival a quarts de final de l’Open dels Estats Units, algú li va preguntar a Rafael Nadal si recordava tenir 19 anys i què era el millor d’aquella joventut. «És millor tenir-ne 19 que 31», deia llavors el de Manacor. «Tens més anys al davant per disfrutar el tennis, per disfrutar la vida». Rublev possiblement no pensa el mateix.

Ahir, Nadal va tombar la jove promesa russa i en una hora i 36 minuts va aconseguir el 6-1, 6-2 i 6-2 que evidencia en números la impressionant superioritat que es va veure sota la pista Arthur Ashe coberta per la pluja. En la plena forma que va començar a mostrar en quarta ronda després dels titubejos i nervis en els tres primers partits a Flushing Meadows, el 15 vegades guanyador de Grand Slams torna per sisena vegada a la semifinal a Nova York. Aquí s’ha coronat dues vegades (2010 i 2013) però no avançava fins a la penúltima ronda des d’aquell segon títol fa quatre anys.

«Aquest any ha sigut emocional», va reconèixer a l’entrevista a la pista Nadal, finalista aquest 2017 a l’Open d’Austràlia, rei per desè cop en la terra batuda de Roland Garros. «Després de diversos anys amb alguns problemes en termes de lesions, no jugant tan bé, se sent bé avançar fins a les últimes rondes, especialment en un moment tan avançat de la meva carrera».

Del Potro, no Federer

El seu rival en aquesta semifinal no serà Roger Federer, a qui Nadal no s'ha enfrontat mai a Nova York, tot i haver estat en sis ocasions a punt de creuar-se, sinó Juan Martín Del Potro. L'argentí de 28 anys, campió a Flushing Meadows el 2009, s'ha tornat a imposar com en aquella final de fa vuit anys al suís, aquesta vegada en un partit tosc i estrany que ha culminat amb un 7-5, 5-6, 7-5 (10-8) i 6-4.

Notícies relacionades

Serà la catorzena ocasió en què Nadal i Del Potro competeixin. El de Manacor ha guanyat vuit d'aquests partits, però l'argentí es va apuntar l'última de les victòries, a la pista ràpida de Rio als Jocs Olímpics de l'any passat, i Del Potro també es va desfer de Nadal el 2009 en les semifinals novaiorqueses en el seu camí cap al seu únic gran.

"Quan juga bé és difícil parar-lo i amb la dreta potser és el més ràpid del circuit, si el deixes jugar des de bones posicions amb la seva dreta estàs mort, és imparable", analitzava Nadal abans de saber que l'argentí acabaria sent el seu rival divendres. "Hauré de jugar el meu millor tennis". La derrota de Federer té una altra conseqüència. Nadal es manté en el número 1.