Muguruza destrossa Halep a la final de Cincinnati

La hispanoveneçolana guanya per 6-1 i 6-0 en menys d'una hora i es posiciona per a l'Open dels EUA

jcarmengol39753408 mason  oh   august 20  garbine muguruza of spain returns a s170820210400

jcarmengol39753408 mason oh august 20 garbine muguruza of spain returns a s170820210400 / Rob Carr

2
Es llegeix en minuts
Joan Carles Armengol

Impressionant la victòria de Garbiñe Muguruza a la final del torneig de Cincinnati. Poques hores després d’apartar del seu camí, en semifinals, la número 1 mundial, la txeca Karolina Pliskova, per 6-3 i 6-2, la tennista hispanoveneçolana va fer ahir una altra exhibició a l’imposar-se a la romanesa Simona Halep (que hauria sigut número 1 en cas de victòria) per 6-1 i 6-0 en tan sols 56 minuts d’un tennis superlatiu.

Muguruza, que aquest dilluns apareixerà en el número 3 del rànquing mundial (en una setmana haurà pujat tres posicions) aspira a pujar al cim mundial a l’Open dels EUA, que començarà el 28 d’agost. Si segueix en aquesta línia de joc, sens dubte ho pot aconseguir.

Muguruza va desplegar a Cincinnati (un dels tornejos categoria Premier 5, només per darrere dels quatre del Grand Slam) un joc descomunal, gairebé sense errors i desarborant Halep amb cops llargs a costat i costat de la pista. L’espanyola va dominar tots els conceptes i va transformar quatre de les cinc boles de trencament de servei que va tenir, mentre que la romanesa, totalment desconcertada per la potència i precisió dels cops de Muguruza, només va ser capaç d’oposar resistència en el quart joc de la segona mànega, llarguíssim (12 minuts), en què va disposar de dues boles de break que no va aprofitar. Garbiñe, en canvi, va guanyar el joc en el seu sisè avantatge i ja va posar la directa cap a una victòria que confirma el seu èxit de fa un mes a Wimbledon. Halep no havia perdut ni un set a Cincinnati i ahir va cedir dues mànegues en menys d’una hora, comprometent les seves opcions de ser número 1 les pròximes setmanes.

DOMINI INDISCUTIBLE / Muguruza va dominar totes les estadístiques de la final i va doblar gairebé en punts guanyats la romanesa (58 a 28). A més, va aconseguir més cops guanyadors (8 a 6) i va fer menys errors (15 a 20 en errors no forçats). És el primer any que la caraquenya guanya més d’un títol, ja que fins ara en tenia quatre en el seu palmarès: dos grans (Roland Garros 2016 i Wimbledon 2017) i dos més a Hobart 2014 i Pequín 2015. Mai havia guanyat un Premier 5.

Notícies relacionades

Muguruza es presentarà la setmana que ve a Nova York com una de les màximes favorites a guanyar l’Open dels EUA, ja que en pista dura porta un balanç de 9 victòries i 2 derrotes i tindrà opcions a més d’accedir al número 1 mundial, com farà Rafael Nadal, en el sector masculí, avui mateix tot i no haver arribat tan lluny com Muguruza a Cincinnati (el mallorquí va caure en quarts de final davant l’australià Nick Kyrgios).

«Sabia que el partit davant Simona seria molt difícil si no produïa el meu millor tennis», va assegurar Muguruza, que així ho va fer. «Estic molt decebuda del meu partit», va dir la romanesa, que va desaprofitar la seva tercera ocasió de l’any de ser número 1 mundial.