SORPRESA AL CANADÀ

Un xaval de 18 anys es carrega Nadal i el deixa sense número u

El canadenc Denis Shapovalov derrota el mallorquí en tres sets a Mont-real

Tennis: Rogers Cup / Eric Bolte (USA Today Sports)

Tennis: Rogers Cup
Denis Shapovalov
Rogers Cup presented by National Bank - Day 7

/

2
Es llegeix en minuts

Al circuit Denis Shapovalov es va donar a conèixer per donar-li un cop de pilota al jutge de cadira de l’eliminatòria de Copa Davis que l’any passat va enfrontar el Canadà i la Gran Bretanya i que va costar l’eliminació directa del seu país per aquesta agressió. Des d’ahir també serà conegut per eliminar Rafael Nadal, als vuitens de final del Masters 1.000 de Mont-real, al guanyar-lo per 4-6, 6-4 i 7-6 (7-4) i tallar les seves aspiracions de ser aquesta setmana número 1 mundial. 

Gorra blanca al revés, a l’estil Lleyton Hewitt, 1,80 metres i 68 quilos, esquerrà, amb un revés a una mà elèctric, potent de cops, ràpid de cames va aparèixer Shapovalov davant  un Nadal que poc el coneixia.

El seu pedigrí tennístic era curt. Número 143 mundial, nascut a Tel Aviv, de pares jueus russos (Víktor, jugador de voleibol, i Tessa, entrenadora de tennis) establerts al Canadà, quan ell era un nadó. Campió júnior de Wimbledon el 2016 i convidat per l’organització, Shapovalov només havia guanyat un partit dels sis que havia disputat al circuit ATP en la seva curta carrera professional, començada el 2016. 

A Mont-real, de moment, va sumar la tercera victòria consecutiva, després d’eliminar el portuguès Dutra Silva –salvant un 'match ball'–, l’argentí Del Potro i, la més important fins ara, Nadal.

I la «millor victòria» de Shapovalov va ser la «pitjor derrota» de Nadal. I així ho admetia el tennista mallorquí després de tres hores de partit i haver deixat escapar un 3-0 favorable en el tie break del tercer set. Shapovalov, sense res a perdre, valent i decidit, li va capgirar el marcador, recolzat pels aficionats que omplien la central, en un ambient embogit com si el Canadà jugués la Copa Davis.

«Ha sigut la pitjor derrota de l’any sens dubte perquè he perdut contra un jugador de rànquing més baix i perquè he deixat escapar l’ocasió tornar a ser número 1. He jugat molt malament, he desaprofitat massa ocasions i així és impossible guanyar», va valorar enfadat Nadal després de la inesperada derrota.

Federer guanya Bautista

Nadal haurà d’esperar ara al Masters 1.000 de Cincinnati, la setmana que ve, per buscar el número 1 mundial. Segueix tenint opcions perquè Andy Murray ha renunciat a jugar per la seva lesió al maluc. Però ara entrarà en la lluita directa Roger Federer, que ahir es va classificar per a les semifinals al vèncer fàcilment Roberto Bautista (6-4, 6-4). Si el suís guanyés el títol a Mont-real es quedaria a només 10 punts de Nadal per lluitar pel número 1. H

Resultats:

Denis Shapovalov (CAN) bat Rafael Nadal (ESP/N.1) 3-6, 6-4, 7-6 (7/4)

Adrian Mannarino (FRA) bat Hyeon Chung (COR) 6-3, 6-3

Alexander Zverev (ALE/N.4) bat Nick Kyrgios (AUS/N.16) 6-4, 6-3

Kevin Anderson (RSA) bat Sam Querrey (EUA) 6-4, 6-1

Robin Haase (HOL) bat Grigor Dimitrov (BUL/N.7) 7-6 (7/3), 4-6, 6-1

Diego Schwartzman (ARG) bat Jared Donaldson (EUA) 0-6, 7-5, 7-5

Roberto Bautista (ESP/N.12) bat Gaël Monfils (FRA) 4-6, 7-6 (7/5), 7-6 (7/2)

Notícies relacionades

Roger Federer (SUÏ/N.2) bat David Ferrer (ESP) 4-6, 6-4, 6-2.

Triomf de Muguruza

Garbiñe Muguruza va arribar als quarts de final del torneig de tennis de Toronto, puntuable per al circuit de la WTA, després de vèncer l'australiana Ashleigh Barty per 0-6, 6-3 i 6-2.

Temes:

Rafa Nadal