TENNIS

Muguruza: "He donat un cop de puny a la taula una altra vegada"

La tennista espanyola admet que gairebé no va poder dormir de l'emoció per la seva victòria a Wimbledon

lmendiola39326767 foto de garbi e muguruza hoy domingo 16 de julio  al d a sig170716171850

lmendiola39326767 foto de garbi e muguruza hoy domingo 16 de julio al d a sig170716171850

5
Es llegeix en minuts
Jaume Pujol-Galceran
Jaume Pujol-Galceran

Periodista

ver +

Aquesta vegada no va dormir amb la copa en la tauleta de l'hotel, com a Roland Garros. El trofeu l'hi entregar ahir a la nit a la gala tradicional de campions a l'edifici Guildhall, a la City de Londres. Però com a París fa un any, Garbiñe Muguruza gairebé no va poder dormir de l'emoció. "Em vaig despertar molt aviat a les quatre del matí pensant ¿És veritat? ¿Tinc Wimbledon? i mirava el pin que m'havien donat després de guanyar. I, sí, posava que ja era membre del club que és una de les coses que donen als campions". La tennista espanyola explica l'anècdota en una sala de la casa d'IMG, el seu mànager, al número 20 de Lancaster Gardens a Wimbledon, on ahir es va entrevistar, un per un, amb els enviats especials de la premsa espanyola que eren al torneig. Relaxada, amb una samarreta blanca i uns texans, feliç i sense símptomes de cansament evidents explicava les seves primeres sensacions 24 hores després d'haver guanyat el títol. A la nit havia anat a celebrar-lo amb el seu equip al restaurant espanyol Cambio de Tercio, una tradició i, després, tenia previst anar a Harrods per comprar-se el vestit per a la gala de campions. Desbordava alegria, orgull i felicitat.

-- S'ha despertat amb la seva fotografia a totes les portades i titulars que parlen de 'Màgica Muguruza', 'Reina de Wimbledon'...¿Que li diu tot això? M'agrada. Em sembla que he guanyat el torneig més prestigiós del tennis. Aquesta és la primera sensació, per alguna cosa diuen que és 'el torneig'. Estic encantada. És un somni fet realitat.

--Un somni que no és el primer que ha complert. L'any passat va guanyar en Roland Garros ¿És diferent? Roland Garros és molt important, però guanyar un altre Grand Slam i, a més Wimbledon és molt important. És una cosa que se somia des de molt petitona i tornar a veure-ho fet realitat em sembla increïble.

"Soc ambiciosa, vull seguir guanyant tornejos importants, tots els que pugui"

-Fa només un mes va marxar de Roland Garros, plorant. Havia perdut el títol i l'afició francesa no es va portar bé en el seu partit contra Mladenovic. Se'n va anar amb ànims de revenja i va dir: Tinc ambició d'herba...¿Està sagisfeta? Quan vaig acabar París em vaig dir a mi mateixa que el que vaig viure en el torneig m'havia d'ajudar en moltes coses. Aprendre a gestionar  els partits, el públic, la situació. Em vaig dir: gira full. Aniré a mort per l'herba. Vull demostrar-me a mi mateixa que això ja ha passat i que tinc una altra oportunitat. I aquí està. Estic contenta d'haver-ho aconseguit, que el meu objectiu s'ha fet realitat.

--¿Va venir a Wimbledon a guanyar? Si. Em vaig trobar molt bé en les setmanes anteriors. A Birmingham vaig arribar a semifinals. A Eastbourne va ser com, un vist i no vist, però em va anar bé per centrar-me en Wimbledon i preparar amb tranquil·litat el torneig amb Conchita i tot l'equip.

--¿Conchita --Martínez, capitana de la Copa Federació i de la Copa Davis-- ha sigut un talismà? M'ha donat tranquil·litat. Ella havia guanyat aquí. En el dia a dia hem estat treballant molt bé perquè ja ens coneixem de la Copa Federació i s'avé molt amb Sam --Summyk, el seu entrenador absent per l'embaràs de la seva dona--. Es parlaven cada dia. Conchita ha sigut una més en un gran equip que m'ha ajudat a aconseguir aquest èxit.

--¿Quin era el seu sentiment durant aquestes dues setmanes? Jo em sentia molt bé. Molt forta. Preparada físicament, mentalment i molt fina de tennis. Em deia: 'hauran de patir per guanyar-me'.

--¿Quan va veure que estava realment a punt per guanyar? Crec que el partit contra Angelique Kerber em va ajudar a creure realment en les meves opcions. Vaig notar el canvi al jugar contra ella per la duresa del partit, per com vaig aconseguir guanyar-lo. Vaig superar una barrera important. Va ser una bona victòria.

--En la final amb Venus Williams hi va haver un moment clau quan va salvar els dos 'sets balls' Si, la veritat. Ella estava molt dura, picant molt fort, però em vaig dir: 'Calma, relax, segueix igual que fins ara'. Només vaig pensar a guanyar-li el punt cada vegada.

"Vull seguir jugant com a Wimbledon moltes vegades" 

--¿I després què va pensar quan el va salvar i va tenir el servei per guanyar el set? Uf!....Encara sort que vaig guanyar el primer set perquè havia tingut dos 'set balls' en contra i em deia que havia de salvar-los com fos. Era molt important i quan el vaig guanyar em vaig dir: 'ja està encarrilat'.

--I després nou jocs seguits. Si. Vaig jugar molt bé i ella va fer diverses errades que no havia tingut en el primer set i de seguida vaig agafar l'autopista.

--És l'única tennista que ha derrotat les germanes Williams en una final de Grand Slam ¿No està malament? No ho sabia, la veritat. M'agrada jugar contra les millors a les finals, perquè demostra que m'he guanyat el títol i per a mi té més valor guanyar les millors.

--Ja té dos Grand Slams amb 23 anys ¿Quins són els seus objectius ara? No ho sé. Soc ambiciosa. Vull seguir guanyant tornejos importants, tants com pugui.

--Un titular per al seu triomf a Wimbledon? Ha sigut el millor torneig de la meva carrera. Potser hi ha hagut moments en què he jugat millor al tennis, però em sento molt satisfeta per com ho he gestionat i ho he portat tot.

"Guanyar a les Williams i a les millors  per a mi té més valor"

--Ha dit vostè que ha canviat en la seva actitud i com afrontar els partits ¿Quan es va produir el canvi? He après a contenir-me, a saber portar les situacions amb més calma. A vegades soc molt explosiva. I ho he aconseguit. Sentia que havia fet molts canvis, millorar en tot, físicament i mentalment, de joc, però no arribava el moment. Però per fi ho he aconseguit. He donat el cop de puny a la taula, una altra vegada. 

Notícies relacionades

--¿I ara ¿algun desig? Poder aprendre dels errors que he comès en el passat i que això m'ajudi per seguir jugant com he fet a Wimbledon moltes més vegades.

--Ha tallat la llista de Williams que hi havia al palmarès del torneig ¿No està malament? Bé!!!! Hi havia 12 vegades el seu nom, ara hi ha el de Muguruza.