Fill de russos i amb accent andalús

El malagueny Alejandro Davidovich guanya el torneig júnior de Wimbledon i és el primer espanyol a aconseguir-ho 50 anys després d'Orantes

ecarrasco39325981 spain s alejandro davidovich fokina poses with his trophy af170716185508

ecarrasco39325981 spain s alejandro davidovich fokina poses with his trophy af170716185508 / Steven Paston

1
Es llegeix en minuts
JAUME PUJOL-GALCERAN / LONDRES

Només set partits en herba ha disputat a la seva vida. El que va perdre en primera ronda del torneig de l’any passat i els sis que ha guanyat per succeir, 50 anys després, com a campió júnior de Wimbledon Manuel Orantes, fins ahir l’únic espanyol que havia obtingut aquest èxit. Es diu Alejandro Davidovich Fokina, fill de pares russos i nascut a Màlaga fa 18 anys. 

Ni ell es creia ahir el que ha viscut aquestes dues setmanes. «Encara estic en xoc, en blanc. L’any passat, quan vaig venir per primer cop aquí, si no vaig caure 20 cops a l’herba, no en vaig caure cap. Però aquest any, des que he vingut, que no ho tenia clar, m’he sentit adaptat», deia. Tot i així no pensava que guanyaria el títol. «Has fet història, em deien a Twitter... No ho crec, però soc feliç de ser el segon espanyol que guanya a Wimbledon», explicava feliç.

El triomf li va permetre  ser ahir a la nit a la gala de campions de Wimbledon al costat de Muguruza, Federer i la resta de campions d’aquest any i les llegendes del passat. «Serà un honor conèixer-los, poder estar amb tots els grans, un somni. M’han dit que hi ha un ball. Espero que no hagi de ballar», deia preocupat amb accent andalús, després de vèncer en la final el tennista argentí Axel Geller per 7-6 (7-2) i 6-3.

Notícies relacionades

Davidovich està classificat en el lloc 637 del món i entrenat per Jorge Aguirre a l’escola Just by Tennis Academy de l’hotel  Don Carlos, de Marbella, que el patrocina. El seu objectiu «és progressar en els tornejos ITF per pujar rànquing». Ser entre els professionals encara ho veu molt complicat, i molt més parlar que sigui el relleu espanyol, al costat de Nikolas Khun, que fa un mes va guanyar el torneig júnior de Roland Garros i aquest dissabte un Challenger a Àustria.

«Tot queda molt lluny encara i pot passar qualsevol cosa, millor no pensar en això i seguir treballant per millorar», deia. No sap si també jugarà el júnior de l’Open dels EUA al setembre. «No ho he parlat amb el meu entrenador. S’ha de pensar en el futur». 

Temes:

Wimbledon