Ostapenko es corona com a nova reina a París

La jove letona ha derrotat en la final la romanesa Halep

lmendiola38827288 tennis   french open   roland garros  paris  france   june 1170610160738

lmendiola38827288 tennis french open roland garros paris france june 1170610160738 / CHRISTIAN HARTMANN

2
Es llegeix en minuts
JAUME PUJOL-GALCERAN / PARÍS (Enviat especial)

Jelena Ostapenko és la nova reina de París, la successora de Garbiñe Muguruza. La jove tennista letona de 20 anys i número 47 del món, ha donat la gran campanada a París al conquistar el primer títol de la seva carrera, a més del seu primer Grand Slam, al derrotar la romanesa Simona Halep per 6-4, 4-6 i 6-3. El seu tennis agressiu i valent l'ha portat a l'èxit.

S'esperava una batalla de cops i així ha sigut. En un costat de la xarxa, Ostapenko, que entrava a la Phlippe Chatrier amb 245 cops guanyadors en el torneig, una barbaritat. A l'altre, Halep, també preparada per tornar els trets les vegades que fes falta. I això és el que ha passat en el partit.

Ostapenko picava qualsevol bola groga caigués on caigués i Halep l'hi tornava amb la mateixa intensitat. La diferència estava en la regularitat, l'experiència i en la seguretat. En això Ostapenko ho ha fet tot. Catorze cops guanyadors per només un d'Halep, però, per contra, 23 errors no forçats contra només dos de la romanesa que, després de perdre el servei en el primer joc, l'ha recuperat en el següent i, després, novament en el desè per apuntar-se la mànega.

REMUNTADA

Els crits de "Simona, Simona" han acompanyat la celebració d'Halep que en la segona mànega ha mantingut la mateixa dinàmica davant una Ostapenko que seguia amb el seu martell intentant desbordar la romanesa. Però la tennista letona anava massa accelerada i Halep ha sabut esperar el seu moment per tornar a trencar-li el servei (2-0) i posar-se al davant en el marcador de 3-0, davant la desesperació d'Ostapenko. La final semblava decidida, però Halep ha deixat escapar quatre boles per a 4-0 i, a partir d'aquell moment, el partit s'ha capgirat. Ostapenko ha recuperat el desavantatge i ha acabat guanyant el set.

En la mànega decisiva, Halep ha tornat a prendre la iniciativa (3-1), però Ostapenko no s'ha rendit. Ha seguit picant la pilota per trencar el servei de la romanesa dues vegades seguides i canviar el guió de la final i acabar guanyant el títol. Certificant-ho amb 54 punts de cops guanyadors (299 en el torneig). Una barbaritat.

PRIMER TÍTOL

Notícies relacionades

Ostapenko ha conquistat avui a París el primer títol de la seva carrera. Gens malament. Un Grand Slam i un xec de dos milions d'euros. La jove letona no podia començar millor la seva prometedora carrera al circuit on aquest dilluns apareixerà com a 12a del món. Poques tennistes han fet una cosa semblant. La nord-americana Barbara Jordan ho va aconseguir a l'Open d'Austràlia del 79, i el brasiler Gustavo Kuerten, a Roland Garros el 1997, curiosament el mateix dia que Ostapenko naixia a Riga

Halep, per segona vegada, s'ha quedat sense l'anhelat premi. Si el 2014 va ser la russa Maria Xaràpova la que la va deixar amb la mel als llavis a Paris, aquest dissabte ha sigut una principiant com Ostapenko la que li ha arrabassat la glòria i li impedirà arrabassar el número 1 a l'alemanya Angelique Kerber, eliminada a Roland Garros en primera ronda.