Xaràpova perd la batalla de les reines a Madrid

zentauroepp38348405 tennis   wta   madrid open   maria sharapova of russia v eug170508232256

zentauroepp38348405 tennis wta madrid open maria sharapova of russia v eug170508232256 / SERGIO PEREZ

2
Es llegeix en minuts
JAUME PUJOL-GALCERAN / BARCELONA

Més que un partit. Mirada freda, salutació imprescindible, abans de començar la batalla. Les dues tennistes han saltat a la central Manolo Santana amb ganes de dirimir les seves diferències amb una raqueta a la mà. Una pugna de reines però en un moment baix per diferents raons. Maria Xaràpova, ara 258a del món, disposada a recuperar el nivell després de 15 mesos de sanció per dopatge. Eugenie Bouchard, número 60, preparada per defensar a la pista les seves crítiques a la tennista russa per les facilitats que ha tingut en el retorn a la competició. 

"No crec que sigui correcte. Ella és una tramposa i, per mi, no crec que a ningú així, en cap esport, se li hagi de permetre tornar a competir. És injust per a totes les altres jugadores que fan el que és correcte", ha dit Bouchard quan li han preguntat pel retorn de Xaràpova a les pistes gràcies a les invitacions que li han donat els organitzadors dels tornejos de Stuttgart, Madrid i Roma. "No tinc res a dir, estic per sobre d'això. He estat en boca de tothom des que era joveneta i he sentit un munt de coses. El meu tennis parla per mi i en això és en el que estic centrada", ha explicat després de superar la primera ronda contra la croata Mirjana Lucic-Baroni.

GAIREBÉ TRES HORES DE LLUITA

Notícies relacionades

Des del primer punt en joc no hi ha hagut concessió per part de cap de les dues. Durant 2 hores i 51 minuts, Xaràpova i Bouchard han pujat a una nòria en què han estat amunt i avall fins que la tennista canadenca, de 23 anys, ha pogut celebrar la victòria per 7-5, 2-6 i 6-4. I ho ha celebrat com si acabés de guanyar la final del torneig. Ha sigut un duel d'atac i defensa sense cap mena de concessió. Dues tennistes disposades a lluitar per la victòria en cada punt i fins a l'últim. Xaràpova ha començat agafant avantatge en el primer set (4-2) però Bouchard ha recuperat el desavantatge per apuntar-se la mànega trencant el servei de la tennista russa (6-5) en un joc maratonià de 12 minuts. Xaràpova no s'ha rendit i en la següent mànega ha dominat amb la seva potència de cops per igualar el partit (6-2). I la lluita s'ha mantingut en el set decisiu. Bouchard ha trencat per avançar-se 4-3, Xaràpova ha recuperat el 'break' en el següent joc, però la canadenca li ha tornat el cop per avançar-se 5-4 i tancar el partit en el següent joc i en el tercer 'match ball'. 

En la jornada d'aquest dilluns Lara Arruabarrena ha sumat la seva segona victòria en el torneig a l'imposar-se a la txeca Babora Strykova per 3-6, 6-3 i 6-3. La tennista espanyola jugarà en tercera ronda davant Anastasija Sevastova (109 mundial) que ha sorprès la segona favorita, la txeca Karolina Pliskova per 6-3 i 6-3.