TENNIS

Dura estrena per a Nadal a Montecarlo

El mallorquí ha superat amb molts problemes el britànic Edmund per 6-0, 5-7 i 6-3

lmendiola38106194 spain s rafael nadal returns the ball to britain s kyle edmu170419175205

lmendiola38106194 spain s rafael nadal returns the ball to britain s kyle edmu170419175205 / YANN COATSALIOU

2
Es llegeix en minuts
JAUME PUJOL-GALCERAN / BARCELONA

Estrena dura per a Rafael Nadal en el seu primer contacte amb la terra. Defensor del títol en el Masters 1.000 de Montecarlo i amb l'objectiu de conquistar el desè per començar amb el millor peu vuit setmanes al seu territori preferit camí de Roland Garros, el mallorquí ha patit per desfer-se del britànic Kyle Edmund per 6-0, 5-7 i 6-3.

Poc es podia esperar un resultat així veient l'espectacular sortida de l'exnúmero 1 mundial que, en menys de mitja hora, s'havia apuntat el primer set sense cedir cap joc i amb només tres errors no forçats. Edmund, número 45 mundial, semblava un ninot a qui l'ex-número 1 mundial feia córrer d'una banda a l'altra de la pista, sense respostes.

En el segon el tennista britànic ha aconseguit guanyar el seu primer joc de sortida, amb un joc més agressiu i més valent amb una dreta que és un martell quan la toca. Un míssil. I aquesta decisió ha tingut premi. De cop tot ha canviat.

Als 53 minuts Edmund ha trencat per primera vegada la sacada de Nadal i ho ha repetit dos jocs després per avançar-se 4-2 i quedar-se a un punt del 5-2. Nadal ha salvat la situació fent el 'break' i portant el marcador al 4-4. Edmund ha aguantat valent i, finalment, s'ha emportat la mànega.

En el tercer i decisiu la igualtat ha seguit fins que Nadal ha aconseguit tornar a fer el 'break' (3-2) després de salvar un punt de trencament en el joc anterior. Edmund l'ha recuperat en el següent, mantenint el seu ritme de guanyadors (34 en el partit) però, patint, Nadal ha aconseguit un nou 'break' i un avantatge que ja no ha deixat escapar després de 2 hores i 19 punts.

ZVEREV, PRÒXIM RIVAL

Nadal tindrà una altra dura prova de la seva posada a punt sobre terra en el partit de vuitens que l'enfrontarà a l'alemany Alexander Zverev, un rival dur que ja el va forçar als cinc sets a l'últim Open d'Austràlia, que s'ha imposat amb facilitat a Feliciano López per 6-0 i 6-4.

Els altres dos grans favorits, que debutaven aquest dimecres, s'han classificat per a vuitens també amb problemes. Andy Murray, actual número 1 mundial, ha guanyat Gilles Muller per 7-5 i 7-5, i Stan Wawrinka, número 3, s'ha imposat al txec Jiri Vesely per 6-2, 4-6 i 6-2.

Com li va passar dimarts a Novak Djokovic, tant l'escocès com el suís han mostrat la seva falta d'adaptació a la terra, una superfície en què no jugaven en el circuit des de l'últim torneig de Roland Garros, ja fa gairebé un any.

CARREÑO I RAMOS, ENDAVANT

Notícies relacionades

Més adaptats a la superfície s'han mostrat per superar la segona ronda Pablo Carreño, que ha derrotat el rus Karen Khatxanov per un doble 6-4, i Albert Ramos, que s'ha desfet amb gran facilitat de l'argentí Carlos Berlocq per un doble 6-2.

A tots dos els esperen dos durs rivals a vuitens. L'asturià s'enfrontarà amb Djokovic i el català amb Murray. En altres partits de la jornada Tomas Berdych ha superat Tommy Haas (3-6, 6-1, 6-4), Marin Cilic Jeremy Chardy (6-3, 6-0) i Dominique Thiem a Robin Haase (6-3, 6-2).