Nadal: "Si el cos respon tornaré a guanyar més"

"Soc un home gran que encara pot guanyar 20 grans, no se sap mai...", assegura Federer

jcarmengol37092673 spain s rafael nadal speaks with rod laver during the awards170129184632 / GREG WOOD

jcarmengol37092673 spain s rafael nadal speaks with rod laver during the awards170129184632
jcarmengol37093890 switzerland s roger federer speaks next to the championship 170129184926

/

2
Es llegeix en minuts
JAUME PUJOL-GALCERAN / BARCELONA

«He jugat amb foc i quan un juga amb foc el més normal és que al final es cremi», va ser la valoració que va fer Rafael Nadal del seu joc en la final de l'Open d'Austràlia. Sabia que el partit se li havia escapat per poc, per petits detalls, però decisius. Estava especialment decebut per com havia servit en el cinquè set, quan va deixar escapar aquell avantatge de 3-1, especialment amb el seu servei que, pressionat per Federer, el va arribar a cedir dues vegades en aquella mànega final.

Es recordava d’una bola que hauria pogut canviar la història. «He fallat una dreta, he dubtat si llançar-la paral·lela o creuada, l’he tirat creuada, ha tocat la cinta i ha sortit fora», destacava de la jugada en què havia tingut el 4-2. Va fallar i Federer, que feia estona que buscava el break point i ja n’havia desaprofitat quatre en l’inici del cinquè set, ho va aprofitar.

SENSE ENERGIA AL FINAL

Nadal va encaixar la derrota amb resignació. «Ha sigut igualat, hauria pogut guanyar qualsevol. El felicito. Sento que he jugat a un bon nivell, però ell sempre ha estat molt agressiu i no ha entrat en cap piloteig», va dir a la premsa.

Va admetre que al final del partit es notava «sense energia, sense tanta força a les cames» i això, davant un «talent capaç de fer el que fa, tot és més complicat». Les cinc hores que va haver de jugar per arribar a la final abans de superar Grigor Dimitrov li van passar factura. Federer, que també va tenir dos partits a cinc sets contra Kei Nishikori Stan Wawrinka, havia estat menys temps en pista i havia tingut un dia més de descans que el tennista mallorquí.

Malgrat la derrota, Nadal se’n va de Melbourne satisfet. Des del 2014, a Roland Garros, no arribava a una final de Grand Slam. «He competit. He jugat per guanyar. I en tennis només guanya un i avui ha sigut Federer». Nadal sent que ha recuperat el nivell perdut i està convençut que tornarà a guanyar títols importants. «El tennis no s’acaba en els Grand Slams. No puc pensar només en quatre tornejos a l’any. Ara venen molts tornejos importants», va recordar sobre el seu calendari, tot i que, abans jugarà el cap de setmana vinent la Copa Davis contra Croàcia. «Si el cos respon i puc seguir treballant com ho estic fent, tornaré a guanyar més».

Federer tampoc creu que Austràlia sigui el seu últim Grand Slam. Ahir es va apuntar la victòria número 314 en grans tornejos. Tot un rècord. «Soc un home gran que encara pot guanyar 20 grans. No soc cap jovenet, però no se sap mai», va fer broma.

10è I 6è DEL MÓN

Notícies relacionades

El tennista suís, que després de la victòria serà avui el 10è del món (Nadal, el 6è) va admetre que no podia somiar que després de sis mesos fora del circuit guanyaria a Austràlia. Va negar que li importés el nombre de Grand Slams aconseguits. «És l’últim que compta per a mi» i va insistir que la final «l’hauria pogut guanyar qualsevol». 

Federer es mostrava orgullós d’haver guanyat davant el seu rival de sempre. «Ell m’ha obligat a millorar. És un competidor increïble i el felicito també pel seu retorn». Les pròximes batalles entre tots dos no trigaran. «Hasta luego, Lucas», li hauria pogut dir a Federer parafrasejant Carlos Moyà, el seu nou conseller, quan va perdre la final amb Pete Sampras el 1997.