Xaràpova anuncia que va donar positiu a l'Open d'Austràlia

La tennista russa va prendre Maldonium, que ha sigut inclòs en la llista de substàncies prohibides al gener

jterrats33089607 los angeles  ca   march 07  tennis player maria sh160307215313

jterrats33089607 los angeles ca march 07 tennis player maria sh160307215313 / KEVORK DJANSEZIAN

2
Es llegeix en minuts

Maria Xaràpova ha desvelat en una conferència de premsa a Los Angeles un possible dopatge en un control practicat en l'últim Open d'Austràlia. La tennista russa ha aparegut a l'escenari totalment sola i amb un vestit negre per donar a conèixer la notícia. Dies abans s'havia especulat que l'exnúmero 1 tenia intenció d'anunciar la seva retirada, el seu casament o, fins i tot, que es tractés d'una estratègia comercial.

Res de tot això. Xaràpova va donar positiu d'una nova substància anomenada Maldonium que l'1 de gener passat va ser inscrita en la relació de productes prohibits des de l'1 de gener. La mostra va ser analitzada per l'AMA (Agència Mundial Antidopatge) i se li va comunicar el 26 de gener a la tennista. "Sóc plenament responsable del que he pres", ha admès. 

"No vull acabar la meva carrera d'aquesta manera. Espero que em donin una nova oportunitat", ha declarat Xaràpova, que el 19 d'abril vinent farà 29 anys. L'exnúmero 1 mundial ha recalcat que desconeixia que la substància era dopant i que la prenia habitualment des del 2006. "Ha sigut un error no haver sabut que era a la llista", ha confessat en la roda de premsa.

Notícies relacionades

La Federació Internacional de Tennis (FIT) ha decidit apartar de la competició Xaràpova a partir del 12 de març fins que decideixi el càstig que rebrà l'exnúmero 1, que s'ha mostrat oberta a col·laborar amb els organismes oficials. El Meldonium és un producte que ha sigut utilitzat pels esportistes de l'ex-URSS des del 1970. Entre els atletes que han donat positiu per aquesta substància des que està prohibida hi ha la campiona del món de 1.500 el 2013, la sueca Abeba Aregawi, la patinadora russa Ekaterina Bobrova, la biatleta ucraïnesa Olga Abramova i el ciclista rus del Katuixa Eduard Vorganov

UNA LLARGA CARRERA

Xaràpova va caure eliminada en els quarts de final a Austràlia i, des d'aleshores, no havia tornat a jugar cap torneig, argumentant una lesió en l'espatlla. La tennista russa ha guanyat en la seva carrera professional, fins ara, 35 títols, dels quals cinc Grand Slam. El primer el va conquistar a Wimbledon (2004), on, amb 17 anys, es va imposar en la final a Serena Williams; després va vèncer en l'Open dels Estats Units (2006), l'Open d'Austràlia (2008) i, en dues ocasions, a Roland Garros (2012 i 2014). La tennista russa també va guanyar el Masters (2004) i es va penjar la medalla de plata en els Jocs de Londres 2012 (va caure contra Serena) i ha sigut número 1 del circuit un total de 21 setmanes.