COPA DAVIS

Conchita: "Ara hi ha d'haver més unió que mai"

La capitana de la Copa Davis destaca el compromís dels jugadors però admet que el revés sofert "és difícil d'encaixar"

Conchita Martínez conversa amb Pablo Andújar després de caure davant el rus Andrei Rublev i perdre l’eliminatòria de la Copa Davis.

Conchita Martínez conversa amb Pablo Andújar després de caure davant el rus Andrei Rublev i perdre l’eliminatòria de la Copa Davis. / EFE / JAVIER DELGADO

2
Es llegeix en minuts

Nefasta estrena de Conchita Martínez com a capitana de l'equip de Copa DavisEspanya ha perdut aquest diumenge davant Rússia l'oportunitat de lluitar per l'ascens al grup mundial (ha cedit per 3-2 l'eliminatòria), una derrota de la qual, en la seva opinió, "s'han de treure moltes conclusions".

"Hi ha d'haver més unió que mai. Els jugadors han de veure que la Copa Davis és difícil. Si hi ha aquest compromís, que de veritat jo ho crec, s'ha de formar el millor equip possible per tirar endavant. No dic que aquest no ho sigui. Hem portat el millor equip possible per aconseguir-ho, però no ha sigut suficient", ha analitzat l'extennista, campiona de Wimbledon el 1994, en declaracions recollides pel canal oficial de la competició des de Vladivostok.

Conchita ha reconegut que el revés sofert "és difícil d'encaixar" ja que els seus pupils van disposar de "moltes oportunitats" per poder "explicar una història diferent". "Dissabte vam tenir oportunitats d'emportar-nos el dobles i s'hagués acabat l'eliminatòria", ha comentat en al·lusió al xoc perdut per Marc López i David Marrero en la segona jornada. "Semblava impossible no guanyar un punt però en un torneig com la Copa Davis no hi ha garanties", ha prosseguit.

"Veníem amb un equip ja experimentat en Copa Davis intentant la missió de guanyar aquí i no s'ha aconseguit. Avui no ha sigut el millor dia dels nostres jugadors", ha lamentat la substituta de Gala León, que també ha destacat el sorprenent rendiment dels russos Ievgueni Donskoi Andrei Rublev, número 178 i 194 en la classificació de l'ATP, en els dos últims duels individuals. Conchita ha destacat que tots dos han jugat "sense res a perdre" i "molt lliures". "Era el que havien de fer i a sobre els ha sortit bé", ha recalcat.

Suport a Robredo

Notícies relacionades

La d'Osca, capitana també de l'equip espanyol de Copa Federació, també ha volgut subratllar que a Tommy Robredo, líder en absència de les principals raquetes del circuit masculí, "no se li pot retreure res". "Va fer un pas per estar aquí a Rússia, i això és d'agrair. És clar que ho ha deixat tot a la pista però ho ha tingut difícil. No era còmode per a ningú fer aquest pas endavant per venir aquí i defensar els colors d'Espanya. Jo vull remarcar el compromís dels jugadors que han vingut aquí", ha abundat.

Per acabar, Conchita ha demanat a Robredo, Andújar, López i David Marrero que no se'n vagin "capcots" i ha avançat: "A partir d'ara lluitarem per mantenir-nos primer i per de seguida tornar a pujar". L'equip espanyol de Copa Davis es mesurarà entre el 18 i el 20 de setembre amb Dinamarca per la permanència. "Hi ha temps, no gaire, però sí que hi ha temps per preparar l'eliminatòria i perquè els jugadors s'uneixin", ha sentenciat.

Temes:

Copa Davis