ANTESALA DE ROLAND GARROS

Xaràpova guanya per tercera vegada el torneig de Roma

La russa ha vençut l'espanyola Carla Suárez per 4-6, 7-5 i 6-1

Maria Xaràpova després de guanyar Carla Suárez a la final en el torneig Fòrum Itàlic a Roma.

Maria Xaràpova després de guanyar Carla Suárez a la final en el torneig Fòrum Itàlic a Roma. / AFP / FILIPPO MONTEFORTE

2
Es llegeix en minuts

La seva experiència i el seu millor físic han donat a la russa Maria Xaràpova el tercer títol a Roma al vèncer aquest diumenge a la final l'espanyola Carla Suárez per 4-6, 7-5 i 6-1.

Amb una temperatura que ha rondat els 32 graus, i en dues hores i 35 minuts, Xaràpova ha obtingut el seu tercer triomf al Fòrum Itàlic (2011 i 2012), torneig antesala de Roland Garros, i a més aquest dilluns recuperarà la segona plaça de la llista mundial, darrere de la nord-americana Serena Williams, campiona en les dues últimes edicions.

Suárez ha estat molt a prop, però esgotada en el tercer set, ha deixat escapar la jugadora russa que s'ha quedat amb els últims sis jocs del forma consecutiva. Si arriba a guanyar s'hauria convertit en la tercera espanyola que aixeca el títol a Roma, després dels quatre triomfs seguits de Conchita Martínez (1993-94-95-96) i l'últim de María José Martínez el 2010.

Arantxa Sánchez Vicario va arribar a la final el 1989 contra l'argentina Gabriela Sabatini i el 1995 davant Martínez, i molt abans, Lily Alvarez, el 1930, va guanyar aquest torneig, quan es deia Campionat Internacional d'Itàlia i es disputava a Milà.

QUARTA FINAL DEL 2015

Suárez jugava la quarta final aquest any, després de les de Dubai, Anvers i Miami, i ha ofert molt millor joc que en l'última d'elles, davant Serena Williams. Creia en la victòria i ha jugat més concentrada, i encara que estava molt cansada després de vèncer la romanesa Simona Halep a semifinals (2-6, 6-3 i 7-5), ha seguit al peu de la lletra els consells del seu entrenador, Xavi Budó, per intentar vèncer Xaràpova per segona vegada en la seva carrera (Mont-real el 2014).

"En terra batuda no hi ha ningú millor que tu", li ha dit Budó al guanyar el primer set de la final, "al 70 per cent físicament li has guanyat 6-4. El partit el guanya la més valenta", li ha apuntat.

PARTIT MOLT IGUALAT

Xaràpova ha salvat dos punts de set en el novè joc del primer acte, un d'ells amb una deixada que va tocar la cinta. En aquest cop Maria ha estat encertada guanyant els cinc punts que va intentar durant tot el partit amb aquest recurs. No ha estat fina  contra al servei, amb sis dobles faltes, i cedint-lo en quatre de les 14 ocasions en què Carla va pressionar la resta.

Notícies relacionades

Però l'espanyola tampoc ha estat resolutiva amb la seva sacada i ha concedit sis trencaments. Al final la calor i el cansament acumulat durant la setmana han pesat més a les cames de Carla Suárez, que no obstant ha fet un pas més en la llista mundial i aquest dilluns apareixerà vuitena del món.