L'OPEN D'AUSTRÀLIA

Serena Williams i Xaràpova es juguen la corona

La número 1 ha guanyat els últims 15 partits disputats contra la tennista russa des del 2004

1
Es llegeix en minuts
JAUME PUJOL-GALCERAN

Si les estadístiques fossin sempre fidedignes al cent per cent, Maria Xaràpova podria presentar-se dissabte a la final davant Serena Williams només per felicitar-la pel seu sisè títol a l'Open d'Austràlia i el seu 19è Grand Slam, camí d'intentar arribar als 22 de Steffi Graf.

La tennista russa, que arriba a la seva tercera final a Melbourne (2007 i 2013 van ser les anteriors), després d'haver eliminat la seva compatriota Ekaterina Makarova (6-3, 6-2), no ha guanyat Serena Williams des de fa 11 anys, des de la final del Masters 2004, i acumula 15 derrotes seguides davant la número u mundial.

MURRAY, FINALISTA / Però si fa un parell de dies el txec Tomas Berdych, que ahir va caure a les semifinals masculines davant Andy Murray  -6-7 (6-8), 6-0, 6-3 i 7-5-, va poder acabar amb una ratxa de 17 derrotes seguides davant Nadal, també Xaràpova pot canviar el destí. «Serà complicat i difícil, però sóc competidora i sortiré a la pista a intentar canviar aquest passat», va afirmar Xaràpova.

Notícies relacionades

Les estadístiques també diuen que Serena Williams ha guanyat el títol a Austràlia sempre que ha estat a la final (2003, 2005, 2007, 2009 i 2010). A semifinals, després de guanyar la seva jove compatriota Madison Keys, de 19 anys i 35a mundial, per 7-6

(7-5) i 6-2, la número u mundial es mostrava encantada d'enfrontar-se a Xaràpova: «No esperava arribar a la final i sóc aquí. Ha sigut un llarg camí. El meu objectiu és guanyar, però no serà fàcil. Maria és una jugadora meravellosa i una gran competidora. Estic segura que el partit no tindrà res a veure amb els anteriors, ella no té res a perdre, i jo penso el mateix».