TENNIS

Bartoli guanya el seu primer gran torneig a Wimbledon

La jugadora francesa derrota per 6-1 i 6-4 una nerviosa Lisicki

Marion Bartoli, amb el trofeu de Wimbledon.

Marion Bartoli, amb el trofeu de Wimbledon. / KERIM OKTEN (EFE)

1
Es llegeix en minuts
JAUME PUJOL-GALCERAN / Barcelona

La francesaMarion Bartoli, 15a cap de sèrie del torneig, ha guanyat aquest dissabte el seu primer torneig delGrand Slam aWimbledon, al derrotar l'alemanyaSabine Lisicki, 23a favorita, per 6-1 i 6-4 en una hora i 21 minuts. Bartoli, que, igual que la seva rival, no entrava en les quinieles per guanyar sobre l'herba londinenca, havia disputats sis anys abans la final en aquest mateix escenari, però llavors va caure davantVenus Williams. La francesa, de 28 anys, ha necessitat 47 participacions en tornejos de Grand Slam per aconseguir el seu primer triomf, superant així la marca deJana Novotna, que en va necessitar 45.

Bartoli podrà presumir sempre que ha guanyat Wimbledon sense haver perdut ni un sol set, cosa que només havien aconseguit cinc jugadores més. També és cert, no obstant, que no ha hagut d'enfrontar-se a cap tennista del top-10, ja que les grans favorites han anat caient contra tot pronòstic abans de temps. El rànquing de Lisicki i el fet que s'hagin enfrontat dues jugadores sense cap Grand Slam al palmarès també parla de les sorpreses que ha donat el torneig femení.

Nerviosisme i imprecisions

Notícies relacionades

Aquestainexperiència l'ha acusat molt més la jugadora alemanya, que ha cedit els seus dos primers serveis. Arraconada al fons de la pista, les seves imprecisions (14 errors no forçats) han entregat la primera mànega a Bartoli. En el segon set, la francesa ha necessitat 10 minuts per adjudicar-se el seu primer joc al servei. Desaprofitar aquesta ocasió ha enfonsat a Lisicki, que després de fallar quatre boles de 'break' s'ha enfonsat fins a veure's amb 5-1 en contra. La seva reacció final ha maquillat el resultat, però la distància era ja massa gran per evitar que l'enciamera viatgés a França.

"Des que era una nena he somiat amb aquest moment. Acabar amb un 'ace' per guanyar Wimbledon, ni en els meus millors somnis ho hauria pogut imaginar. He practicat molt el servei i l'he tret en el millor moment", ha celebrat Bartoli sobre l'herba de la central. "Estava aclaparada per tota aquesta situació. Marion havia estat aquí abans i ho ha aprofitat a la perfecció", s'ha excusat Lisicki.