Bon temps per a la cavalcada; pluja, fred i neu el dia de Reis

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

Els Reis disfrutaran aquest divendres a l'arribar a Catalunya del temps primaveral insòlit per a un mes de gener que ha elevat els termòmetres per sobre dels 20 graus en moltes localitats. La borrasca que entrarà a la Península aquest divendres, dia en què arriben al país els Reis d'Orient, es començarà a notar dissabte a Catalunya amb pluges i nevades a cotes baixes. 

La borrasca afectarà, en canvi, bona part de les cavalcades previstes per rebre ses majestats al centre de la Península, segons les previsions de l'Agència Estatal de Meteorologia (Aemet).  Després de diversos dies d'anticicló, les previsions apunten a un "canvi radical" de la situació climàtica, provocat per una borrasca que entrarà durant aquest divendres pel nord-oest del país i que es mantindrà a Espanya durant el cap de setmana.

Després de diversos dies de calor primaveral, la borrasca portarà rere seu vent del nord-oest, cosa que implicarà un clima "molt més fred" que seguirà durant el cap de setmana. Concretament, per divendres s'espera que les màximes baixin al terç nord-occidental entre 4 i 5 graus on menys i 6-8 graus on més, i dissabte les mínimes baixaran entre 3 i 4 graus en moltes zones del país i fins a 6 a 8 graus on baixaran més, sobretot en franges del centre i el sud peninsular.

Dissabte i diumenge, nevades

Notícies relacionades

Per dissabte, dia de Reis, la borrasca es desplaçarà cap a l'est i les previsions apunten que hi haurà precipitacions abundants i generalitzades a la Península, exceptuant l'oest de Castella i Lleó.

Les pluges i nevades més intenses s'esperen a l'àrea Cantàbrica, l'alt Ebre, el Pirineu Occidental, el nord del Sistema Ibèric, Aragó i, a partir de la tarda, al litoral català. A l'extrem oest i sud-est peninsular i les illes Canàries, en canvi, hi hauria poca probabilitat de precipitacions.