Vigília de Reis amb un temps primaveral

Temperatures fins a 10 graus superiors a les habituals a mig Espanya i alertes per vent

zentauroepp41279337 tormenta ana171211173534

zentauroepp41279337 tormenta ana171211173534 / ANDER GILLENEA

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

Els termòmetres de mig Espanya marcaran aquest dijous, la vigília de l'arribada dels Reis d'Orient, entre 5 i 10 graus més del normal per a aquesta època de l'any, en un altre dia d'hivern primaveral, excepte al nord-est, on arribarà un front atlàntic carregat de pluja a la nit.

Les temperatures pujaran especialment a tot el terç nord peninsular menys a Galícia, i també a la resta de les províncies mediterrànies, part del Sistema Central i mitjanies de les illes occidentals de les Canàries. Les capitals més caloroses seran Castelló de la Plana, Alacant, Múrcia, València, Girona, Las Palmas de Gran Canaria, Màlaga i Tarragona. 

Vent, onades i pluja

Notícies relacionades

El vent, les onades i la pluja en una jornada en què es preveuen intervals de vent fort al litoral de Galícia i litoral occidental d'Astúries, segons la predicció de l'Agència Estatal de Meteorologia (Aemet).

En concret, estaran en risc important (taronja) per fenòmens costaners Cantàbria, Astúries, la Corunya, Lugo, Biscaia i Guipúscoa, que baixarà a groc a Pontevedra. Hi haurà el mateix nivell de risc, però per vent, amb ratxes que arribaran als 80 quilòmetres per hora, a Lugo, Pontevedra, la Corunya i Tarragona, que també tindrà nivell groc per precipitacions.