Barcelona arriba a 20 graus en ple gener

Les temperatures se situen en valors típics del maig o el setembre

L'estiuet s'acabarà aquest divendres, amb l'arribada de pluja, neu i fred

mapa-temperatura-cat

mapa-temperatura-cat

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

Barcelona i bona part de Catalunya estan patint en ple gener temperatures pròpies del maig o el setembre. Aquest dijous, els termòmetres, com ja va passar dimecres, han superat aquest migdia els 20 graus. Aquest episodi excepcional d'altes temperatures s'acabarà el dia de Reis, amb un brusc canvi de temps.

Per segon dia consecutiu s'ha superat el rècord de temperatura màxima absoluta al gener, segons informa l'Agència Espanyola de Meteorologia, al registrar-se 23,4 graus a l'aeroport del Prat: 

Les temperatures han arribat avui a 22 graus al Raval, a 20 a Montbau i a 19 a l'Observatori Fabra, on la mínima (13,7) és la més alta en un mes de gener en 104 anys.

Notícies relacionades

El fenomen es deu a una bossa d'aire càlid combinada amb el vent de ponent.

Aquest estiuet del gener s'acabarà dràsticament aquest divendres, quan entrarà a la Península una potent borrasca. "Per a la cavalcada (al voltant de les cinc de la tarda) hi haurà un temps rúfol per vent i pluja en part del centre peninsular, un centre ample. També es preveu una forta caiguda de les temperatures i nevades en cotes baixes en nombrosos punts. La pertorbació es mantindrà durant tot el cap de setmana.